Най-близкият в света вирус, известен като наподобяващ COVID-19, е бил

...
Най-близкият в света вирус, известен като наподобяващ COVID-19, е бил
Коментари Харесай

Подобен на COVID-19 вирус е убивал хора и през 2013?

Най-близкият в света вирус, прочут като наподобяващ COVID-19, е бил открит през 2013 година от китайски учени в изоставена мина. Това оповестяват reddit.com и " The Sunday Times ". В мината е имало смъртни случаи, породени от респираторно заболяване вид ковид. В сезона на мусоните през август 2012 година дребен екип учени пътували до югозападен Китай, с цел да изследват ново и мистериозно смъртоносно заболяване. След като минали през терасовидни чайни плантации, те стигнали до местоназначението си: изоставена медна мина, където със защитно облекло се впуснали в тъмнината.
Моментално те са били изумени от неприятната миризма. Над главата, прилепите са били вкоренили. А под краката им имало изпражнения от плъхове. Това е било място за размножаване на мутирали микроорганизми и патогени, смъртоносни за хората. Седмици по-рано 6-ма мъже, които влезнали в мината, са били изумени от заболяване, провокирало неконтролируема пневмония. 3-ма от тях починали.
Данните, разказани от " The Sunday Times ", сочат, че вирусът е открит в част от фекална проба, която е била замразена и изпратена в китайска лаборатория за разбор и предпазване . Резултатите са посочили най-близкото познато съвпадане с вируса, който предизвиква Коронавирус -19 в този момент. Тогава откривателите са изпратили стотици проби в родния си град Ухан. Всички тези обстоятелства водят до догатката, че специалисти по вирусите на прилепите се опитвали да разпознават източника на Сарс - тежък изострен респираторен синдром, предизвикал пандемия през днешния ден, която води началото си близо 10 години по-рано .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР