Най-бързото нещо, което може да си направите за хапване, са

...
Най-бързото нещо, което може да си направите за хапване, са
Коментари Харесай

10 идеи за здравословни сандвичи подходящи за вашата диета

Най-бързото нещо, което може да си извършите за ядене, са точно сандвичите. Може би е малко известно, само че той също може да бъде здравословен. Нужно е просто да създадем леки промени и той към този момент е част от нашата диета. Ето и 10 метода да извършите сандвича си здравословен:

1.      Заменете белия самун с подобен, който се прави от пълнозърнести брашна или от ядки. Можете и да си препечете филийките, преди да добавите останалите неща. Друга концепция е да замените хляба с облачни хлебчета, които също са доста вкусни.
Топла и вкусна закуска за 6 минути
Добрата закуска е най-хубавия старт за деня. Ето за какво, колкото и да сте заети е добре да си я осигурите. А в случай че желаете тя да бърза и усет...
Прочети повече
2.      Използвайте повече свежи зеленчуци за сандвичите си. Без значение дали сандвичите са ви с месо или не. Зеленчуците са питателни, богати на фибри и ще ви държат дълго време сити.

3.      Без сосове, защото това са спомагателни калории, както и добавени захари. Ако въпреки всичко желаете да си добавите майонеза, то по-добре си направете домашна.

4.      Ако ще добавяте месо, то дано да бъде печено или сварено, само че не и пържено.

5.      Правете рационален избор за месото. От него зависи освен обиколката на талията ви, само че и здравето ви. Избягвайте другите типове салами и пастети, в случай че не сте ти си ги приготвяли вие.

6.      Бъдете рационални и към сирената, защото в тях също има сол и мазнини. Всичко това ви се отразява на диетата, трупате сантиметри на талията, задържате вода, а и оказва въздействие на кръвната захар и холестерола. Ако желаете въпреки всичко да добавите сирене – моцарела, скирела или котидж сирене.
Рецепта за лесни сандвичи за бърза вечеря
Има дни, в които просто желаеме да си създадем една бърза вечеря и да не се занимаваме доста с готвене. За всички такива случаи има реце...
Прочети повече
7.      Използвайте зехтин, само че не и масло. Ако сте препекли хляба и желаете да добавите нещо, то дано е зехтин. Маслото е доста по-калорично. Използвайте дресинг, чиято основа е кисело мляко, а не майонеза – това е много по-леко и здравословно.

8.      Малко кисело зеле и маслини също не са непотребни. Важно е сандвичът да съдържа съставки, които подкрепят храносмилането. Киселото зеле е ферментирала храна, която подкрепя положителните чревни бактерии. Хубаво е да не прекалявате с него, а маслините също са чудесна добавка понякога.

9.      Сложете домат вместо кетчуп, защото той съдържа доста сол и захари. Доматите са потребни за кожата, сърцето и понижават задържането на непотребни течности. Заложете на домашната лютеница в дребни количества.

10.   Яйца или авокадо. И двата продукта са чудесни за сандвич, без значение дали ги консумирате дружно или поотделно. Съдържат потребни мазнини, протеини, засищат и доставят нужното количество сила за деня.

Както виждате, сандвичите могат да бъдат здравословен сателит в всекидневието ни, изключително в случай че не работим от у дома и не можем да си готвим.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР