Най-бързо развиващият се сектор у нас - аутсорсингът, изпитва остър

...
Най-бързо развиващият се сектор у нас - аутсорсингът, изпитва остър
Коментари Харесай

Най-бързо развиващият се сектор у нас - аутсорсингът, призовава за внос на кадри и завръщане на емигранти

Най-бързо развиващият се бранш у нас - аутсорсингът, изпитва изострен дефицит на квалифицирани фрагменти , безапелационни са специалистите.

Варна има голям капацитет за развиване на аутсорсинг промишлеността. Доказателство за това е изборът на града за софтуерен хъб по програмата за районно развиване на Източна Европа. Как тази концепция да стартира действително да действа разискаха край Варна водещи мениджъри и притежатели на компании от страната и чужбина по време на Петата годишна конференция на Българската аутсорсинг асоциация.
Тази година акцент на срещата беше цифровата промяна в образованието и бизнеса. Развитието на осведомителните технологии и неограниченият интернет достъп трансформираха изцяло методът на работа във всички сфери на промишлеността.
" Това значи, че има умни градове, умни машини, има умни системи и умни банки. А умни и цифрови значи, че са доста по-насочени към работа със софтуерни приложения и с възможбности за по-бърз достъп за редуциране на бизнес процесите и тяхното дигитализиране ", съобщи Ивайло Славов, ръководител на Борда на шефовете на Българската аутсорсинг асоциация.
Най-бързо развиващият се бранш у нас обезпечава към 3,6% от брутния вътрешен артикул на страната. Заетите в сектора надвишават 42 000 души.
" Това е секторът с максимален дефицит на фрагменти по света, което значи, че и у нас фрагментите не доближават. Да, постанова се да вземем ограничения за внасянето на фрагменти, само че и за връщането на българи, които са в чужбина ", разяснява Славов, представен от Българска национална телевизия.
В околните години бизнесът ще бъде изцяло изменен и ще влезе в нова епоха на развиване, добави Славов. За да има бъдеще цифровата промяна у нас, младежите би трябвало да получат нужните познания и да осъществят измененията в другите сфери на промишлеността.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР