Най-бързият начин да охладим топла бира е да поставим бутилките

...
Най-бързият начин да охладим топла бира е да поставим бутилките
Коментари Харесай

Вижте най-бързия начин да изстудите топла бира

Най-бързият метод да охладим топла бира е да сложим бутилките в съд с лед и го поръсим със сол, заяви в. " Дейли мейл ".

Методът беше демонстриран в канала на YouTube " Лайфхакер " от двама влогъри - Анди и Маделин. Те изпробваха два метода. Първо обгърнаха бирения кен с мокра кухненска хартия, след което го сложиха във фризер.

Кои са богините на бирата и още 7 обстоятелството за пенливата напитка

При другия опит те сложиха бирата в железна кофа, цялостна до горе с лед и вода и по-късно я поръсиха с чаша сол. Фризерът и мократа хартия не свършиха никаква работа, тъй като пивото беше с температура 22 градуса Целзий след 10 минути. Солта и кофата с лед обаче съумяха да изстудят бирата до 1 градус Целзий за същото време.

10 аргументи да пием бира

Тайната на сполучливия способ е, че солта разтопява леда, само че намалява и температурата на водата, защото температурата на заледяване на солената вода е по-ниска - към минус 2 градуса Целзий.

Ето акво вършим, в случай че бирата ни свършва прекомерно бързо

Това значи, че водата може да стигне под 0 градуса, преди да замръзне. Затова постоянно заледените сектори по пътя се поръсват със сол - тя разтопява леда и предотвратява замръзването му още веднъж при 0 градуса Целзий. 

Вижте и най-хубавия метод за претопляне на пица (ВИДЕО) По тематиката Любопитни обстоятелства за бирата, които може би не знаете Бирата е потребна за здравето, обявиха учени от 19 държави
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР