Най-бързата линия на метрото в Европа беше пусната вчера в

...
Най-бързата линия на метрото в Европа беше пусната вчера в
Коментари Харесай

Пуснаха най-бързото метро в Европа – и то в съседна на България страна

Най-бързата линия на метрото в Европа беше пусната през вчерашния ден в Турция, в Истанбул, като тя свързва турския мегаполис с интернационалното летище в европейската му част. Местните управляващи настояват, че влаковете ще се движат по новата линия със скорост 90-120 км/ч, заяви ТАСС.

Времето за пътешестване от началната гара, откъдето е положена 34-километровата линия на метрото, до летище Истанбул, ще трае към 24 минути, сподели турският министър на превоза Адил Караисмаилоглу по време на формалната гала. По думите му, общата дължина на линията с присъединението на нови станции към нея ще бъде 69 км. " Създаваме голяма метросистема, която ще покрие цялата европейска част на Истанбул до края на годината ", сподели той пред телевизия TRT.

В бъдеще новата линия на метрото ще бъде интегрирана с високоскоростна железопътна линия. " Летището в Истанбул ще стане спирка за високоскоростен трен от Анкара. Проектът е на стадий осъществяване на търг, възнамерява се да стартира работа по полагането на тази линия до една година ", сподели още турският министър. Новата линия на метрото е проектирана да транспортира 800 000 пасажери дневно.

Новото летище в Истанбул стартира работа през 2019 година след затварянето на летище " Ататюрк ", което за даден интервал от време беше едно от трите най-натоварени летища в Европа. Според проектите, след привършване на строителството до 2025 година, интернационалното летище в Истанбул ще има шест писти и ще може да обслужва към 150 милиона пасажери годишно.
 Столицата на Бангладеш към този момент разполага с първото си метро
Един от най-населените градове в света към този момент разполага с първото си метро

Задръстванията губят към 3,2 милиона работни часа всеки ден и костват на стопанската система милиарди долари всяка година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР