Най-атрактивните избори – местните – привлякоха нищожно количество от българите

...
Най-атрактивните избори – местните – привлякоха нищожно количество от българите
Коментари Харесай

В София всички губят, в страната – всички печелят

Най-атрактивните избори – локалните – привлякоха незначително количество от българите пред урните. На хората просто им писна от промени, сглобки, юмруци, надцаквания, схеми и трикчета.

Вотът е углавен за партиите и насърчава всички кметове, без значение от политическата декорация, които съзнателно си правят работата. Ролята на кметските локални партии и обединения може да послужи като конструкт и опция на политическите боричкания сред софийските ядра на обединенията в Народно събрание.

Времето на централизираните бюджети свърши, страната наподобява потегля по пътя на локалната самостоятелност. Къде това ще се случи в интерес на страната, къде – в полза на остарели или нови локални елити, следва да забележим.

В София всички губят – ГЕРБ всичко, ППДБ – гласоподаватели, Българска социалистическа партия – спокойствието на водача, Възраждане – претенциите, че са фактор, десните – правото да споделят, че София е синя.

В страната всички печелят – ГЕРБ на доста места, където кметове просто са изключителни, ППДБ – колкото своя евроатлантически съперник, Българска социалистическа партия на обичайните места, Движение за права и свободи на от ден на ден места.

Пъстрите общински препоръки унищожават единоначалието на кмета, градовете повече няма да могат да бъдат ръководени от София по правилото наши-ваши, тъй като навсякъде нашите и вашите ще би трябвало да се схващат между тях.

По остаряла традиция София ще даде звук на страната и за какво да не забележим възхода на новия кмет като водач на бъдеща България – бил той сянката от Държавна сигурност или призрака зад алената дама, за какво не и тихия плащач на калимерата, с могъщата си сянка откъм гърба и утвърждението на агата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР