Навсякъде по света търговците допускат няколко еднакви грешки точно преди

...
Навсякъде по света търговците допускат няколко еднакви грешки точно преди
Коментари Харесай

Чести грешки при затваряне на сделката

Навсякъде по света търговците позволяват няколко идентични неточности тъкмо преди затварянето на договорката. Това се случва изключително постоянно на по-неопитните измежду тях. 

Изданието Inc.com показва в известен настоящ материал какви са. Това са реакции или видове държание на продаващите, ориентирани към хората, които са подготвени към този момент да купят от тях.

Например: 

Продължават да оферират и популяризират особености и изгоди на съответния артикул или услугата. 

Ключово е, че когато евентуалният клиент даде своето вербално единодушие, търговецът би трябвало да спре да му продава и да затвори договорката. Ако той продължава да предлага продукта или услугата си, това се пояснява като сигнал за липса на самонадеяност. Възможно е да разколебае и предотврати продажбата. 

По-добър метод би било да се каже " Чудесно. Ще ви изпратя контракт, който да подпишете ". И точка. 

Забавят договорите или организацията на продажбата

Умен съвет е " желязото да се кове, до момента в който е горещо ". Когато търговецът получи вербалното единодушие за договорката, той би трябвало да изпрати или даде контракта неотложно. Ако не е задоволително настойчив и не основава чувство за незабавност, рискува връзката да изгуби инерция и с нея да избледнее и интересът на клиента към офертата. 

Не разчитайте изключително дълго на вербално единодушие. Сделката не съществува, до момента в който не е подписана. Продължете общуването всекидневно, до момента в който това не се случи. 

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР