Навсякъде, където има лечебни заведения със 100% собственост на държавата

...
Навсякъде, където има лечебни заведения със 100% собственост на държавата
Коментари Харесай

Министър Ангелов: От четвъртък ще има Covid пунктове пред големите болници

Навсякъде, където има лечебни заведения със 100% благосъстоятелност на страната и такива с над 50% присъединяване на страната - това са всички огромни и регионални лечебни заведения, пред тях до 6 ноември съм разпоредил да се направи организацията по слагане на мобилни постройки, вид фургони – медицински пунктове, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

В четвъртък мисля, че в огромните лечебни заведения в София към този момент ще има такива пунктове, посочи министърът. Той добави, че в тези мобилни постройки ще има екип доктор, сестра за съвещания на хора, които имат потребност и не могат да стигнат до доктор, да може както да получат навременна консултация, по този начин и да им бъде изработен бърз антигенен тест.

Идеята е оптимално на доста хора да бъдат направени такива проби, с цел да се ориентираме каква е ситуацията в страната, изясни здравният министър:

" Освен съвещания на хора, които имат потребност и които не могат да стигнат по един или по различен метод до доктор или пък персоналният доктор е претрупан, или не си подвига от време на време телефона - да може както да получат навременна консултация като нуждаещи се хора, по този начин и на тях да бъде осъществен един бърз антигенен тест. В развой сме на договаряне на бързи антигенни проби ".

Няма да има предел на жителите, които желаят да получат консултация.

„ Най-правилното, когато се правят проби, е - хората, които имат признаци, да се тестват. А на хората, които са били контактни съвсем постоянно излизат тестванията негативни. Много рядко излизат позитивни проби на контактни хора.

Всеки може да си направи тест на този пункт, който желае. Нека да няма обаче опашки - в случай че има скупчване, хората да носят маски. Нека мислим, че когато сме на разстояние под 1,5 м рискът съществува “, сподели още министър Ангелов.

Премиерът Бойко Борисов разпореди през вчерашния ден на здравния министър пред всяка болница у нас да се провеждат пунктове за диагностика на докараните по неотложност пациенти.

От през днешния ден разполагаем на Столичната районна здравна ревизия ще бъдат и 20 чиновници на Националния център по публично здраве и разбори. Целта е те да подкрепят сътрудниците си, ангажирани с осъществяването на държавния здравен надзор, заяви още проф. Ангелов.

И още: По данни на Единния информативен портал малко над 30% от изследваните за Covid-19 през миналото денонощие у нас са с позитивни проби, като са направени са 7 910 PCR теста. Потвърдените нови случаи са 2427. 51 са умрелите, в чиято диагноза е вписан и Covid-19. Ще бъде осъществена инспекция дали този брой е за едно денонощие или има закъснение от страна на лечебните заведения при подаването на данните, заяви още министърът на опазването на здравето.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР