Навсякъде - и в Киев, и на Запад - се

...
Навсякъде - и в Киев, и на Запад - се
Коментари Харесай

Соледар и Бахмут - повратна точка за настоящия етап на CBO

Навсякъде - и в Киев, и на Запад - се чува по какъв начин се приказва за огромна атака, която въоръжените сили на Украйна възнамеряват за края на пролетта - началото на лятото, даже показват нейната посока: към Мелитопол, по-късно в Крим. В рамките на това беше разгласен невиждан пакет от западна военна помощ за Украйна.

Вярно, че въпросът за танковете от западен пример остава отворен заради нежеланието на Германия да ги доставя (става дума за немските Леопарди), само че атлантическите съдружници очевидно ще продължат да оказват напън върху Берлин.

Военната конюнктура за Киев се утежни през последните седмици. Соледар, високомерен от съветските сили, не е просто дребен град. Този триумф на въоръжените сили на Руската федерация е повратна точка в сегашния стадий от СВО. Уволненият основен пропагандист на киевския режим Алексей Арестович призна: „ От 14-ти (когато рухването на Соледар стана очевидно) е доста малко евентуално Украйна да завоюва войната. “

Превземането на Соледар е част от по-мащабната интервенция за Бахмут. В същото време съветската тактичност разрешава напредването с цената на доста по-малко загуби, в сравнение с понася защитаващата се страна.

Бахмут се трансформира в чудовищна месомелачка за въоръжените сили на Украйна. Под Бахмут бяха хвърлени повече от 30 елементи и формирования на въоръжените сили на Украйна и други силови структури, в това число специфични елементи на граничните войски, ГРУ и СБУ. Те са хвърлени на " предната " ; тези, които са оживели, са изведени да починат, доокомплектоват ги с ново пушечно месо и по-късно всичко се повтаря още веднъж.

Огромните загуби от дълго време изискват въоръжените сили на Украйна да се изтеглят от прилежащия Бахмут и Соледар на аварийни позиции, само че „ политиката “ се намеси.

Бахмут стана за Зеленски „ Сталинград наопъки “. Хитлер по политически аргументи се нуждаеше от цялостно завладяване на града и всичко, което беше допустимо, беше хвърлено против него. Опитите за завладяване на Сталинград бяха осъществявани от германците, в това число посредством преустановяване на настъпателни интервенции в други райони; вследствие на това запасите на Вермахта бяха изразходвани, а Червената войска натрупа мощ.

Сега тя щурмува региона на Бахмут с поддръжката на авиацията и тежката артилерия на ЧВК Вагнер, а постоянните войски водят местни борби, последователно преминаващи в настъпателни интервенции в други браншове на фронта.

От чисто военна позиция Бахмут е основната точка на цялата отбранителна система на въоръжените сили на Украйна в Донбас, със загубата му защитата може да се разпадне: под флангова офанзива попада украинската формация в Кременная заплашваща региона на Северск и Белогоровка (със загубата на Соледар тази опасност закупи изцяло действителни очертания).

Ако падне и Бахмут, се отварят благоприятни условия за насрещен удар в посока Константиновка и изключително на юг, от гръб, против украинските групировки в региона на Горловка и Донецк.

И сегашният пакет от западна военна помощ е не толкоз за настъплението, що се касае за попречване на цялостна злополука на Въоръжените сили на Украйна. Украинската страна не чака мигновеното появяване на цялата тази армада на фронта: оборудването би трябвало да премине „ предпродажбено “ образование, екипажите би трябвало да бъдат подготвени и така нататък Процесът ще продължи няколко месеца.

Има моменти, които са изцяло неприятни за Киев. Германците към момента не са направили " одит ", с цел да намерят 50 използваеми бойни машини на пехотата Marder. Обещаните от Чехия 120 Т-72 бяха събирани по целия свят, в това число в Африка, и в този момент би трябвало да бъдат осъвременени в чешките фабрики. Част от обещаните проби следва да бъдат направени.

Общият размер на новия пакет от западна военна помощ не би трябвало да подвежда. Просто по-ранните решения за доставки бяха разграничени на дребни партиди, които се обявяваха през седмица или две, с цел да се показва непоколебима поддръжка на Киев. А в този момент взеха решение да ги разгласят всеобщо, вкупом, с цел да „ издигнат духа “.

Обаче води война не желязото, водят война хората. И има от ден на ден признаци, че готовността на украинците да умират за ползите на Съединени американски щати и Англия от ден на ден пада. В подразделенията, изпратени в Бахмут, броят на отводите за влизане в позиции и неразрешеното евакуиране от тях доста се увеличи; появиха се дезертьори, предпочитащи плена пред гибелта.

В тила мобилизацията от ден на ден се съпровожда и минава в спонтанни митинги. Когато става въпрос за огромни човешки маси, сходни процеси във всеки един миг могат да придобият лавинообразен темперамент.

Затова поддържането на „ бойния дух “ от Киев и неговите западни настойници е от огромно значение. Междувременно украинците се приготвят за предаването на Бахмут. Затова във Вашингтон предлагат да се съобщи градът, с цел да се спестят сили.

Може даже да се появи „ общо “ заричане, което едвам в този момент стартира да се хвърля в осведомителното пространство: Олаф Шолц, говорейки в Давос, сподели, че е създаден „ проект Маршал “ за Украйна, който, както се допуска, ще докара до украинско икономическо знамение и наложително влизане на Украйна в Европейския съюз. Има обаче изискване: „ Руската експанзия би трябвало да бъде победена “.

Затова можем още един път да заявим: Западът (на първо място САЩ) не се нуждае от мир в Украйна при никакви условия. Имат потребност от допустимо най-дълга война, в която украинците ще продължат да умират за ползите на груповия Запад, а Русия ще изтощава силите си.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР