Навръх един от най-големите християнски празници Успение Богородично, Фокус ви повежда

...
Навръх един от най-големите християнски празници Успение Богородично, Фокус ви повежда
Коментари Харесай

На Успение Богородично: По 47-те стъпала до гробницата на Дева Мария

Навръх един от най-големите християнски празници " Успение Богородично ", " Фокус "  ви повежда с фоторепортаж по 47-те стъпала до гроба на Света Богородица.

На " Хълма на Маслините "  в Йерусалим, където е гробницата на Дева Мария, постоянно е цялостно с поклонници. И това, без значение че температурите на открито нормално са парещо високи, а от Божи гроб до нея би трябвало да изминеш над километър под жаркото слънце. Храмът " Успение Богородично "  е уважаван от хиляди девойки, дами, майки и то всекидневно. В ранния следобяд на визитата ни на святото място, глава пред гроба на Божията майка сведе цялостен женски църковен хор от Румъния.

Гробът на Дева Мария е от громно значение за развитието на православната черква. Той е ситуиран напълно малко на север от Гетсиманските градини в израелската столица в долината Кидрон. Светилището има неуписуема положителна сила, а тя се усеща, незабавно щом се спуснете по стълбищепо. То е и едно от най-почитаните и най-посещаваните религиозни места в света. Посетители от цялото земно кълбо идват на място с религия и вяра за благополучен фамилен живот, да предпазят децата си от увреждане и болест, да насочат съзнанието си по правия път, да бъдат благочестиви.

В гробницата на Дева Мария се влиза от два входа: от запад и от този от север. Църквата е в подземна скална пещера във формата на кръст. От входната врата би трябвало да се спуснете надолу тъкмо по 47 стъпала, след което от дясната страна отваря  изглед към параклиса на Мария. Храмът е едва осветлен, а таваните са черни заради вековно горене на свещи. Църквата стартира като гробни пещери, изсечени в канара през 1 век, а влагата се усеща осезаемо.

Построена е през XII век на мястото, където през 326 година майката на император Константин Велики – Света Елена издига първата черква на мястото на Христовите премеждия. Според легендата, тук са и гробовете на родителите на Дева Мария – свети Йоаким и света Анна, както и на светията Йосиф. В най-ниската част на църквата е гробницата, където апостолите погребват Дева Мария. Гробницата е подигната по решение на Шестия космополитен събор (680/81).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР