Навръх Деня на Съединението на България отново сме изправени пред

...
Навръх Деня на Съединението на България отново сме изправени пред
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Бедствието по Южното Черноморие изисква общите ни действия

Навръх Деня на Съединението на България още веднъж сме изправени пред следващото огромно тестване за нашата единност. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Facebook по повод наводненията в Царево.

Тя акцентира, че бедствието по Южното Черноморие изисква общите дейности на страната и обществото, с цел да има по-малко провали.

Силно се надявам това да не е следващият случай, при който поради властово безхаберие страдат хората, изтъква Йотова.

По нейни думи 6 септември е мощният образец в българската история за единство в мисли, усеща и каузи.

" 3 март извоюва свободна България, върна българската страна на международната политическа карта. 6 септември реализира идеала за единна България с помощта на един народ, който със храброст и самочувствие се изправи против това някой различен да взема решение ориста му. Единен народ с една цел, а не машинален общ брой от хора в скърцаща сглобка. Съединението е урок по достолепие! ", безапелационна е Йотова.

Припомняме, поради тежката обстановка по Южното Черноморие през вчерашния ден беше призован спешен щаб, в чието съвещание взе присъединяване и министър председателят Николай Денков. Той увери, че властта е реагирала при първа възможност на наводнението по Южното Черноморие.

Денков разясни, че до 1512 лева е материалната помощ за домовете, потърпевши от наводненията. До 2 500 лева ще получат хората, чиято техника е потърпевша.

Според първите заключения съществена причина за водното злополучие е огромното количество вода, която се е изляла от дъждовете.

Двама души починаха в потопа, а две дами остават в неопределеност. Десетки пътища бяха залети, откакто реките в района преляха, а мостът на пътя Царево - Ахтопол пропадна. Без електричество за друг интервал от време останаха няколко курортни зони. Коли и каравани бяха завлечени в морето. В община Царево беше оповестено бедствено състояние и над 100 души бяха евакуирани от града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР