Навръх 63-тия си рожден ден големият български треньор Стойчо Младенов

...
Навръх 63-тия си рожден ден големият български треньор Стойчо Младенов
Коментари Харесай

Стойчо Младенов на 63: Може да се върна в България, предстои важна година за българския футбол

Навръх 63-тия си рожден ден огромният български треньор Стойчо Младенов отдели време, с цел да даде извънредно изявление за Gong.bg. Младенов разяснява настоящата тематика за живота в изолираност, както и упованията си завършването на футболните шампионати в Европа.

Бившият ментор на ЦСКА приказва и за значимите събития, които предстоят до края на 2020-та година в българския футбол като цяло и не изключи още веднъж да се завърне в даден миг край тъчлиниите на родните терени.

- Здравейте, господин Младенов и цветущ празник! Как се справяте с пандемията от ковид?

- Днес е един значим ден за мен, благодаря ви. Остарявам с още една година, по-точно обаче казано помъдрявам, а не одъртявам. Така обмислям аз. Относно пандемията се усещаме блокирани отвред, съблюдаваме наредбите, които са съвсем идентични с тези в България и скучаем.

- Каква е ситуацията в Казахстан, има ли изгледи за започване още веднъж на шампионата?

- Ами сега не се дискутира тази тематика. Надявам се допустимо най-бързо да премине тази пандемия. Преди всичко здравето на хората е най-важно сега.

- Навярно продължавате и да следите какво се случва в родната реалност. Оптимист ли сте, че българският шампионат и всички останали ще приключи сполучливо?

- Надявам се всички шампионати да завършат, да, без значение дали при скъсен или оптимален тип. Различните шампионати се организират по разнообразни способи. Например нашият шампионат в Казахстан стартира напролет и приключва есента, до момента в който в България е противоположното. При нас в Казахстан нещата може да се разпределят малко по-добре, тъй че сигурно локалната лига ще приключи с повече изиграни срещи от българското състезание.

- Как смятате, че ще се отрази тази насилствена пауза генерално на футболния свят?

- От всяко едно естество ще е неприятно. Надявам се да приключи колкото се може по-бързо, защото се отразява освен на душeвността на футболисти, треньори и почитатели, само че и има стопански резултати, понижаване на доходи. Това е един бизнес, на който всеки разчита. В това сме освен лимитирани, само че на процедура сме неспособни да правим специалността си.

- Отново ви връщам и по българската тематика. Какви са възможностите на българският народен тим за класиране на Евро 2021?

- Футболът е толкоз непредсказуем, че до момента в който не свърши мача никой не знае какво ще се случи. Шансове постоянно има, до момента в който има срещи, които да играем. Трябва да се постараем да изиграем дуелите вярно и да извлечем максимума от тях.

В момента обаче предстоят по-важни събития за българския футбол. Знаете, че футболният съюз ще има нов президент, ще има избор на Изпълком и като цяло избор на хората, които ще ръководят българския футбол. Това е и най-важното за тази година. Надявам се най-достойните и можещи от професионална позиция хора да оглавят футболния съюз и да създадат нужните промени за българския футбол, тъй като такива промени са нужни. Само по този начин ще вървим по правата към израстването, изравняването ни с другите европейски страни във всички връзки – като конструкция, като ръководство и като осъществяване на подготвителен развой. Няма да подмина и треньорството, към което ще седи и задача номер 1 за новото управлението – да се изравнят правата ни с тези на всеки един западноевропейски експерт.

- Накрая и в персонален проект – виждате ли опция в близкото бъдеще още веднъж да се завърнете край страничната линия, отпред на български тим?

- Аз съм експерт. За жал във футбола ние треньорите живеем седмица за седмица или по-точно мач за мач. Всичко зависи от нашите триумфи, победи или загуби, тъй че във всеки миг мога да се отзова някъде. Всичко е въпрос на оферти, интерес и диалози. Аз съм експерт, виждам професионално на моята специалност и моето развиване като персона. Където и да получа оферта я обмислям доста добре и подхващам нужното, с цел да се реализира това, което считам за най-правилно в съответния миг. Всичко е допустимо, виждате какви внезапни промени се получават в някои тимове и клубове, тъй че в никакъв случай не може да си вършим съответни проекти.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР