Навръх 18-годишнината си в България нискокласната унгарска авиокомпания WIZZ се

...
Навръх 18-годишнината си в България нискокласната унгарска авиокомпания WIZZ се
Коментари Харесай

Скандал с WIZZ-маратона в София - поредна измама: Евронюз

Навръх 18-годишнината си в България нискокласната унгарска самолетна компания WIZZ се забърква в скандал след скандал. Всичко стартира още лятото, когато за разлика от Румъния, България към този момент единствено заплаши, само че не погна въздушните линии поради купища неизпълнени полети и изоставени по летищата хора.


Днес представяме първия епизод от поредност кавги на WIZZ, която ще ви бъде доста забавно да наблюдавате. Сериалът се основава на каузи и документи. Започваме с интернационално леке, което за следващ път, в рецидив още от 2020 година, WIZZ лепна на София по този начин, както го разказва най-авторитетната европейска новинарска медия Евронюз:

Кениецът " Лабан Черуйот ”, който се класира на четвърто място на дистанцията от 21.1 км на Софийския маратон предходната неделя, е напълно различен човек и не е имал право да започва, защото е със спрени права поради приложимост на допинг.

Истинското име на кенийския играч в действителност е Алекс Лагат. На Маратона в София той се е записал с името на своя съотборник и съотечественик Лабан Черуйот, който обаче по същото време е взел участие на съревнование в Полша.

За 4-тото си място в София Лагат е получил от наградния фонд 400 евро. Правата на двамата състезатели се държат от еднакъв управител - Золт Бенедек (б.р. от същата народност като спонсора на конкуренцията WIZZ, чието име към този момент се изписва на нея паралелно с това на българската столица, което е още по-голям срам), който към този момент е признал виновността си пред уредниците на конкуренцията.
Следва Алекс Лагат да бъде дисквалифициран от надпреварата, а мениджърът да бъде разследван за машинация от Международната федерация по лека атлетика.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР