Навръх 107-ия рожден ден на Левски Наско Сираков обяви, че

...
Навръх 107-ия рожден ден на Левски Наско Сираков обяви, че
Коментари Харесай

Тръст "Синя България": Нямаме никаква информация за новия инвеститор

Навръх 107-ия рожден ден на " Левски " Наско Сираков разгласи, че " сините " ще имат нов притежател. Англичанин. Договорът към момента не е подписан, само че договарянията са приключени. Легендарният голмайстор показа, че официално новият притежател би трябвало да влезе във притежание до края на актуалната седмица.

Сираков не разкри повече детайлности, само че увери, че " Левски " няма да е политически привързан. Точно за това се надяват от Тръст " Синя България ", който има 10% от акциите на клуба.

" Наско Сираков е една от най-големите живи митове на " Левски ". Всички левскари реагираха въодушевено. Нашата организация се моли в действителност да има подобен вложител ", сподели в студиото на " Тази заран " представителят на Тръста Никола Генов.
Снимка: Lap.bg
" Прозрачност е доста хубава дума, при идването си Сираков даде обещание цялостна бистрота. Нямаме безусловно никаква информация какъв е този вложител, даже нашият представител в клуба Петър Ганев не знае. "

" В срещите, които сме имали с него, сме говорили разнообразни неща. Сираков постоянно е споменавал, че води договаряния, само че в никакъв случай не е казвал с кого. Чакаме да разберем кой е този задграничен притежател. "

Генов счита, че няма общо сред прибирането в България на някогашния мажоритарен притежател Георги Попов и оповестяването единствено три дни по-късно на новината, че " Левски " ще има нов покровител.

" Една от спекулациите е, само че не мога да кажа дали има връзка. Вчера Наско Сираков сподели нещо доста значимо - че този притежател няма политическа обязаност. Това демонстрира, че към този момент се е наложило трайно мисленето, че има такава политическа обязаност. "
Снимка: Lap.bg
Относно лиценза той сподели, че са платени всички належащи отговорности и документите са изпратени в БФС.

Сираков ще остане като президент на клуба. Той беше безапелационен, че е извършил поставената цел от преди близо година - " Левски " да не банкрутира.

На 2 юни 2020 година Сираков получи мажоритарния пакет акции на клуба (86,6%) от някогашния притежател на клуба Георги Петров - доближен до предприемача с няколко обвинявания от българската прокуратура Васил Божков, чиято компания пък бе главен спонсор на клуба преди настъпилите промени в Закона за хазарта.

Сираков оставя клуба в тежка финансова обстановка със загуби в размер на над 4 млн. лв. за 2020 година Редица футболисти разтрогнаха договорите си, откакто не са получавали заплати от февруари насам.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР