Наводнения в Либия: Остава надежда, че оцелелите могат да бъдат намерени след катастрофата на язовир Дерна като „викове, чути“ под развалините

...
Без значение колко нереалистично, просто чудодейно и напълно зашеметяващо може
Коментари Харесай

Без значение колко нереалистично, просто чудодейно и напълно зашеметяващо може да изглежда това на другите, тези в Дерна искат оцелели.

Може би те просто се нуждаят от надежда, надежда, че тази агония, през която всички преминават, може по някакъв начин да бъде облекчена.

Гледаме как нарастваща тълпа от доброволци, здравни работници, войници и съседи се втурват към сцена, докато новината се разпространява.

Млад доброволец, облечен в синя болнична престилка, казва на екипите на пожарната там, че е чул викове от жена - два пъти.

„Колко сте сигурни,“ Питам го.

Наводнения в Либия: Експерти предупреждават за язовирите Дерна от близо 40 години, държавният прокурор казва

„Аз“ сигурен съм", отговаря той. „100 процента.“

Изображение: Хората, участващи в спасителната операция, се вкопчват в надежда Изображение: Хората прекараха часове в копаене на ръка в отчаяната надежда да намерят оцелели

Прочетете още:
„Опустошително чудо ': Момче, 11, оцелява след наводнения, след като семейството загина
Експертите "предупреждаваха за опасността от язовири Дерна в продължение на почти 40 години"

Но гледайки кръпката, която някога е била дом на три малки момиченца, които са били девет, 10 и 11, трудно е да се повярва, че някой все още може да е жив там.

Това е могила от гъста кал, толкова твърда и непроницаема, че са нужни няколко от събралите се, за да се откъснат на върха слой с лопати и кирка.

Става очевидно, че това е цялото оборудване, с което разполагат, за да се опитат да преместят планината от отломки, натрупани върху къщата.

Изображение: Тълпа от доброволци, здравни работници, войници и съседи се втурнаха към обекта, след като се разпространиха новини за шумове под развалините Изображение: Млад доброволец каза на екипа на пожарната, че е чул викове от жена два пъти на мястото

Дори самата къща не е смята се, че е в първоначалното си положение.

Съседите казват на спасителните екипи, че всъщност са изместили цялата сграда от основите й и са я преместили на няколко метра.

Изглежда, че е била частично защитена от друга огромна сграда отпред и няколко установени палми, но около нея има множество обърнати коли - и тонове и тонове други отпадъци, които я покриват.

Какво се случи в Дерна?

Друг мъж пристъпва към казват, че с него се е свързал приятел на семейството, който някога е живял там.

Семейният приятел настоява, че му се е обадило едно от малките момичета. Тя казва, че е хваната в капан под къщата и използва изоставения телефон на баща си, който по някакъв начин все още работи.

Шансът мобилният телефон все още да работи след повече от седмица бедствието не им се струва невъзможно.

Нито пък идеята, че едно малко момиченце може да го е накарало по някакъв начин да работи в мрака под земята.

Надежда - дори най-малкият му проблясък - подхранва това неистово търсене, което набира все по-голяма скорост и все повече и повече хора.

Те копаят на ръце с часове с все по-голям брой хора, които участват, преместват отломки, бетонни плочи и изваждат дори хладилник отдолу.

Те намират кухина и започват да крещят по нея, призовавайки за тишина. Някой казва, че чува трясък в отговор и избухват празненства. Това генерира още повече ентусиазъм за копаене и се събират още повече хора.

Изображение: Хората копаят на ръка с часове, преместват отломки, бетонни плочи и дори изваждат хладилник отдолу. Изображение: Доброволци, чакащи в мълчание, докато надеждата започва да избледнява

Търсенето продължава на ръка до здрач, докато механичен багер - един от малкото - бъде насърчен да дойде в района.

Той се измества огромни бетонни плочи, но все още няма нищо.

Никой не е чувал шум от дълго време досега. Прокрадва се униние и бавно тълпата се разсейва. Скоро има само група хора, които все още копаят на ръка.

Изображение: Търсенето продължава до свечеряване - но унинието се прокрадва, тъй като тълпата бавно се разсейва, оставяйки само шепа копаещи на ръка

Те бавно се отдалечават един по един. В интерес на истината това беше само надеждата, която подхрани това търсене.

Спасителният екип смята, че са се провалили...но с толкова много неща, натрупани срещу тях от самото начало, всъщност те, малкото момиче и всички хора на този град, имаше малък шанс.

Алекс Кроуфорд правеше репортажи от източнолибийския пристанищен град Дерна с оператора Джейк Бритън и продуцента Крис Кънингам.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР