Наводнени улици, подлези, приземни етажи, мазета, болници. Това са част

...
Наводнени улици, подлези, приземни етажи, мазета, болници. Това са част
Коментари Харесай

След бурата в София – над 750 сигнала за наводнени улици, подлези, жилища, болници

Наводнени улици, подлези, приземни етажи, изби, лечебни заведения. Това са част от резултатите от бурята, разразила се над София в понеделник вечерта. Над 750 сигнала са получени от Столичната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за оказване на помощ след пороя, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология в столицата са се излели сред 50 и 60 литра на кв. метър дъжд. В някои от кварталите количеството вода е било над 100 литра на кв. метър. На места удари и градушка.

Най-сериозно беше ситуацията в южните квартали, както и в центъра.

Във вторник към обяд отстраняването на вредите продължава. С часове е затворен транспортният тунел при Лъвов мост, който беше затрупан с вода. Във вторник вечер наводнен беше и тунелът при НДК, транспортният тунел при ул. " Житница " и бул. " Цар Борис III ", този при гара " Подуяне " както и четири станции на метрото и пешеходни подлези.


Един от пешеходните подлези на бул. " България " е хотънал в тиня след пороя от понеделник вечер. Снимката е оповестена от Яна Иванова във фейсбук групата " Видяно в София ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР