Наводнени помещения, студ, мокри тавани и рушащи се стени -

...
Наводнени помещения, студ, мокри тавани и рушащи се стени -
Коментари Харесай

Студ и мизерия в медицински център в Русе

Наводнени пространства, мраз, мокри тавани и рушащи се стени - по този начин наподобява постройката на настоящата поликлиника в Русе. Но лекари има и в кабинетите си преглеждат пациенти, заяви Българска национална телевизия.

Д-р Нериман Панджар се грижи за здравето на над 2 хиляди души. Сред тях е Кемиле Еюбова, която зъзне, до момента в който чака за обзор.

" Трябва да има кушетки, да седнем нещо и малко топлота да вземем за пример, то напряко е лед. Ето седнах тука, духа ", споделя Камиле Еюбова.

" Плащаме си наема и поддържаме, колкото можем. Но тези огромни течове, които са по стените, тръбите са изгнили, наводняваме се непрестанно ", сподели доктор Нериман Панджар, общопрактикуващ доктор.

Най-големият проблем обаче е канализацията, тъй като е погрешно проектирана. За да се оправи би трябвало сериозна инвестиция, само че тъй като помещението е в жилищен блок, съседите не са съгласни да вземат участие финансово.

" Много пари желаят, никой не желае да дава от живущите пари ", сподели доктор Нериман Панджар.

За здравното заведение дава отговор общинското сдружение Медицински център 1.

" Не поемат никакъв ангажимент за ремонт - нито за тоалетните, нито за чакалните, нито за външната мазилка. Хиляда пъти сме ги информирали…Гледат и подвигат плещи - нямали пари и толкоз ", сподели доктор Нериман Панджар.

" Аз съм удовлетворена от лекарката и сестрите, те се грижат за нас, пък дано и другите да се грижат за тях ", сподели Кемиле Еюбова.

Управителят на общинското сдружение доктор Стоян Стоянов изясни за Българска национална телевизия, че се пробват да вършат поправки, въпреки и напъните им от време на време да остават напразни. Преди няколко години поправили покрива на здравния център, само че съседи посадили там домати и той още веднъж протекъл.

Освен това в договорите за наем с лекарите е включена уговорка да вършат сами настоящите поправки, по тази причина и наемите им не са високи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР