Навлизането на технологиите в образованието ще доведат до някои от

...
Навлизането на технологиите в образованието ще доведат до някои от
Коментари Харесай

Шестте най-силни страни на онлайн образованието

Навлизането на технологиите в образованието ще доведат до някои от най-големите промени в преподаването, които ще забележим. От години хората, които основават просветителните п
олитики, учителите, родителите и учениците несъмнено, претеглят изгодите от дигитализирането на учебното заведение и въвеждането на нови способи. Защото някои от плюсовете са явни - електронното обучение разрешава знанието да стигне до повече деца и младежи, и да увлече повече от тях в разнообразни тематики.
В днешно време учениците имат напълно естествена и директна връзка с технологиите. Те са израснали с тях и са ги трансформирали като част от тъканта на своя живот. Дигитализацията на образованието обаче не е просто в това да вкараме другите джаджи в класната стая. Съществено е по какъв начин се трансформират взаимоотношенията сред учителя и ученика.
Исторически видяно, за последните петдесет години равнището на ангажираност на учениците в класната стая не е било толкоз ниско. Преподавателите на доста места са “във война ” с безбройните устройства, които носят със себе си децата. И тук разковничето е по какъв начин тези устройства ще бъдат употребявани - дали ще насърчат успеваемостта или ще доведат до още по-ниска ангажираност?
Дейвид Гуудръм, шеф по университетски технологии и осведомителни услуги в Университета в Орегон споделя:
“Дигиталното обучение е в това да се основават нови опциите за заслепение на учениците. Да създадем цифрова среда, в която другите факултети и отдели да си взаимодействат по-добре. Да създадем смесени курсове по разнообразни тематики, само че също по този начин и персонализирани принадлежности. Да преосмислим тактиките си за учене. ”
“21 век изисква от учениците освен да употребяват знанието, само че и да връщат назад, като се трансфорат в основатели на цифрово наличие, като показват по-добри информационни умения и да вземем за пример употребяват по-умело технологии за визуализиране на данни. ”
С това на разум, отсега нататък в тази публикация ще прегледаме позитивните трендове в дигитализацията на образованието:
1. Моментната противоположна връзка
Чрез актуалните електронни учебници и електронни образователни стаи може да насърчаваме държанието на учениците по време на клас, както и да получим моментна противоположна връзка за тяхното мнение, посредством общи анкети или персонализирани въпроси.
2. Технологиите, които предизвикват присъединяване на учениците
Онлайн анкетите са елементарен инструмент за допитване по едно и също време до всички възпитаници. Така да вземем за пример по-притеснителни деца могат да изкажат своето мнение наедно с другите. Посредством разнообразни механизми за периодическа инспекция на обособените възпитаници можем да си изградим и доста ясна визия по кое време и къде обособените възпитаници се затрудняват. Това от своя страна пък ни дава опция да работим самостоятелно с компликациите на всяко дете.

Електронните анкети могат да ви дадат и отлична обща визия за равнището на един клас, тъй като те могат да бъдат анонимни и вие да получите допустимо най-честните отговори. С тази информация всеки преподавател може да си построи по-точен проект кои са проблематичните места в образованието и да ги реши по-ефективно.
3. Ученето става по-забавно
В днешно време към този момент има обилие от разнообразни платформи, които разрешават на учителите да преподават чрез разнообразни игрови формати или надпревари. Това са способи, които са естествено близки до новото потомство, тъй като то е израснало с компютърните игри. Тук основното е задачите на игрите да съответстват с задачите на обучителния материал.
4. Автоматизиране на дилемите
Автоматизирането, както и при индустриалните процеси, може да форсира доста процеси. Например следенето на услеха на един възпитаник може да е автоматизирано. Автоматична може да бъде и противоположната връзка към учениците. Един подобен образец виждаме в Джорджия Тех, където един професор съумя да сътвори изкуствен интелект, който да дава отговор на някои от въпросите на студентите. Разбира се, има въпроси на които единствено човек може да отговори и на тях професорът обръща персонално внимание. Целта тук е да се снижи времето за досадни, дребни задания и да се влага свободното време в по-градични и огромни такива.
5. Дигитализацията дава кратковременен достъп до информация, която да помогне на ученика
Особено значимо е учебниците и помагалата да са в крайник с последните новости в науката. Процес, който до скоро беше муден и непосилен. Някои от нас си спомнят времената, когато за нови учебници се чакаше с години, а след това пък имаше моменти, в които наличието искрено се разминаваше и наставаше комплициране. Благодарение на дигитализацията процесът на основаване на образователно наличие може да бъде безусловно кратковременен.

Много по-лесно е и допълнението на информация през общите платформи, като преподавателите могат непрекъснато да прибавят нови и нови източници на информация.
6. Дигиталните умения като животоспасяващи
Да си цифрово образован през днешния ден е по-важно в сравнение с да притежаваш характерни механически умения, съгласно някои от последните изследвания. Ключово за триумфа на актуалните хора е да могат да разграничават надеждната от ненадежната информация, да се ориентират бързо в цифровата среда, да умеят да показват бързо и тъкмо своята позиция.
Ако преди време работата по разнообразни планове беше лимитирана само в границите на учебното заведение, през днешния ден учениците и студентите могат да продължат изследванията си от всяка точка, на която имат достъп до интернет.
Източник: Tophat.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР