Навършват се 90 години от рождението на голямата българска актриса

...
Навършват се 90 години от рождението на голямата българска актриса
Коментари Харесай

Отбелязваме 90 г. от рождението на Татяна Лолова с много богата програма

Навършват се 90 години от рождението на огромната българска актриса Татяна Лолова. В обичаното й кино " Одеон " довечера, с прожекция на документалния филм " Последният театър " ще бъде обещано началото на националната стратегия " Татяна Лолова на 90 години ". Тя  ще бъде показана в доста градове на страната и в няколко европейски столици.

Филмът " Последният театър " на журналиста Георги Тошев събира архивни фрагменти и материали, някои от които се демонстрират обществено за първи път, а след профекцията ще бъде показана и книгата " Татяна Лолова от А до Я - бележки, мисли, фотоси ", която също е на Георги Тошев. Изданието включва схема на Лолова от Греди Асса, истории и над 70 фотоси от архива на една от най-обичаните български актриси. Националната стратегия " Татяна Лолова на 90 години " ще продължи със специфичен театър, озаглавен " Празнуваме Татяна Лолова ", на 13-ти февруари от 19.30 в Сатиричния спектакъл, с присъединяване на Силвия Лулчева, Йорданка Стефанова, Стефания Кочева и други, чийто режисьор е шефа на трупата Калин Сърменов.

  " Ще имаме и доста музика, много фрагменти от нейни представления и радиопиеси, и ефирен спектакъл. Ще има и много мемоари за нея, т.е. то ще бъде нещо като ваучър ", изясни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР