Навършват се 43 години от убийството на великия музикант Джон

...
Навършват се 43 години от убийството на великия музикант Джон
Коментари Харесай

"Представи си мир": 43 години от убийството на Джон Ленън

Навършват се 43 години от убийството на великия музикант Джон Ленън. Неговите послания и до през днешния ден провокират сериозен отзив на всички места по света и се предават от десетилетия.

Словото на Ленън не е изгубило силата си, а даже в противен случай - продължава да вълнува, изключително през днешния ден, когато светът е раздиран от спорове и войни, стотици хиляди умират по бойните полета на политическите несъгласия и битка за въздействие и власт.

Фронтменът на именитата група „ Бийтълс “ още приживе се трансформира в знак на мира, дружно със брачната половинка си Йоко Оно.

През 1971 година Ленън показва на света своя музикален шедьовър - песента „ Представи си “ (Imagine), която се трансформира в самобитен химн на битката против войните по света. Това е най-продаваният сингъл в соловата кариера на Ленън, който окуражава слушателите да си показват един кротичък свят, без граници и без разделяне, подбудено от религии и националности.

Джон Ленън споделя, че за написването на текста го въодушевили няколко поеми от книгата „ Грейпфрут “ на брачната половинка му и по тази причина счита, че авторството на " Представи си " би трябвало да бъде приписвано и на двамата.

След убийството на Ленън, към този момент 90-годишната Йоко Оно продължава да пази и популяризира посланието за мир на своя брачен партньор.

Той умира на 40-годишна възраст, само че продължава да живее в сърцата и мозъците на хората по целия свят.

Ето някои от посланията на Джон Ленън, които са се трансформирали в емблематични за него:

„ Когато бях 5-годишен, майка ми ми сподели, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на учебно заведение и ме попитаха какъв желая да стана като порасна, написах “щастлив ”. Учителите ми споделиха, че не съм схванал задачата, а аз им отвърнах, че те не схващат живота ”.

„ Животът е това, което се случва, до момента в който сме заети да вършим проекти за него ”.

„ Мечта, която мечтаеш самичък, е единствено фантазия. Мечта, която мечтаете дружно, е действителност ".

„ Всичко е по-ясно, когато обичаш ".

„ Всичко, от което имаш потребност, е обич “.

„ Любовта е отговорът и вие го знаете сигурно. Любовта е цвете и би трябвало да го оставите да пораства ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР