Навършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести в

...
Навършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести в
Коментари Харесай

Ден 200: Протестиращи опитаха да пробият полицейския кордон пред МС

Навършват се 200 дни от началото на антиправителствените митинги в София. Пред Министерския съвет стартира демонстрацията, планувана за 16,00 часа.

Протестиращи блокираха придвижването през площад " Независимост " към булевардите " Цар Освободител " и " Княз Дондуков ", заяви БНР.

Пред Министерски съвет има компактен полицейски кордон, по-голямата част от протестиращите са пред постройката. Един от ораторите прикани през мегафона за влизане в Министерски съвет, след което се стигна до доближаване на служители на реда и стачкуващи.

Има даже кратковременни блъскания сред тях. Градусът на напрежението се повишава, само че досега няма съществени конфликти.

Продължават да прииждат служители на реда на групи. Постоянно идват и нови хора, които желаят да се включат в проявата.

Чуват се разнообразни викания – “Оставка “, “Всеки ден ще е по този начин до успеха “ и други.

По-рано представители на самодейността “Системата ни убива “ проведоха юбилейния митинг с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор.

Палатката на “Системата ни убива “ е на мястото, вижда се и черно знаме, на което е изписано - “Силни сме обединени “.

Организаторите показват в анонса за демонстрацията в обществените мрежи, че - “200 е доста особено число. От една страна министър председателят обича да споделя за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както самичък се хвали, е 200 “, пишат уредниците.

“От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е оценката, която народът сложи “, пишат представители на “Системата ни убива “.

Все още няма изясненост по какъв начин тъкмо ще протече митингът. Той е възнамеряват като 6-часов, от 16.00 до 22.00 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР