Навън е студено, но новините във вестник Марица“ винаги са

...
Навън е студено, но новините във вестник Марица“ винаги са
Коментари Харесай

Четете в Марица: Местен фермер отвори работа на Лаура Кьов...

Навън е студено, само че новините във вестник „ Марица “ постоянно са горещи. Ето и част от акцентите: 

 
Местен фермер отвори работа на Лаура Кьовеши
Земеделски производител от Пловдивско стана причина ръководената от Лаура Кьовеши Европейска прокуратура да образува първото дело у нас за корупция в ДФЗ. Производството е против Траян Делиагов - чиновник в Централно управление на ДФЗ. Както " Марица " писа, той бе задържан през есента на 2021 година на бензиностанция в София директно след приемане на белязаните 5000 лева Делото завърши с условна присъда, а Делиагов е възобновен на работа. 
Две шефски рокади за по-малко от година
Пламен Мекиков е най-новият шеф на Държавен фонд " Земеделие " - Разплащателна организация в Пловдив, с няколко месеца работа като шеф. Преди това той бе шеф на отдел към Регионалния механически инспекторат към регионалната дирекция на ДФЗ под тепетата.

За по-малко от година той е вторият човек, който сяда на шефския стол. Негов предходник бе Владислава Казакова, която бързо бе издигната до заместител изпълнителен шеф в Централно управление на ДФЗ. На нея са поверени ресорите „ Директни заплащания на повърхност “ и „ Информационни технологии “. Нейното израстване става по времето на различен пловдивчанин, който сега заема поста изпълнителен шеф на ДФЗ. Това е някогашният началник на Национална агенция за приходите Пловдив Георги Тахов.
Цяла седмица ще гледаме " шоуто на Борисов ", само че кабинет няма да има
Всички български жители ще следят „ шоуто на Борисов “ идната седмица. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков пред БНР във връзка приемането на първия мандат от ГЕРБ.  

И изясни, че чака " монолози, екипна игра, анализатори да дават какъв брой необикновено ГЕРБ се пробват да създадат държавно управление, само че не могат ". Петков е песимистичен и към " цялата опорка " за експертен кабинет. 

" Експертите са нещо като смокинов лист, тези хора ще бъдат всичките подвластни, тъй че господин Борисов да може да ги управлява, когато си реши ", сподели Петков. По думите му, има единствено два метода България да има държавно управление. Единият е на малцинството с втория мандат на Политическа партия, което да има ясна стратегия и гаранции.
Почина 35-годишният служител на реда, блъснат на магистралата
35-годишният служител на реда Иван Тасев, който пострада при злополука на автомагистрала " Тракия " на 26 ноември, умря през вчерашния ден. В продължение на девет дни лекарите от пловдивската болница " Св. Георги " се бориха за живота му. Служителят на пазарджишкия КАТ беше признат там с доста тежка черепно-мозъчна контузия. Въпреки направените интервенции и положените грижи служителят на реда издъхна. Тасев е фамилен, остава сираче малко момче. Той има над 10 години стаж в " Пътна полиция " и е измежду най-опитните, описаха негови сътрудници, потресени от новината за гибелта му.
Цените на храните счупиха връх по поскъпване
Цените на питателните артикули на едро отново счупиха връх предходната седмица. По всичко проличава, че повишаването ще продължи, както стана традиция преди празници. Данните на Комисията по стоковите тържища и борсите означават безспорен връх - 10 следващи седмици непрестанно повишаване на храните на едро.

Индексът на тържищните цени (ИТЦ) се повиши тази седмица с 0,49 на 100 до следващия връх от 2,268 пункта. Показателят надмина в средата на ноември най-високото си историческо равнище от 2,222 пункта, реализирано при започване на май тази година. За един месец нивото на показателя се е вдигнало с 3,37 %.  За базово равнище на ИТЦ е признат 1,000 пункта.
Шаранът за Никулден сред 7 и 9.50 лева за кило
От 7 до 9,50 лв. е цената на кг шаран малко преди Никулден в Хасково, видя кореспондент на " Марица " при инспекция по магазините и на пазара в регионалния град. Най-евтина е рибата в огромните вериги за хранителни артикули.
" Рада Киркович " се разрушава, местят сираците в общински апартамент
Двуетажната пристройка на Дома за деца „ Рада Киркович ” е негодна за живеене и шестимата настанени сираци се реалокират в тристайно общинско жилище на ул. „ Братя Шкорпил ”, блок 1103, в регион „ Южен ”.  

„ Младежите са навършили пълноправие, само че нямат фамилии, по тази причина Община Пловдив оказва поддръжка посредством обществена услуга „ Наблюдавано жилище ”, до момента в който се стабилизират и имат опция сами да заплащат наем. Апартаментът е ремонтиран от „ Жилфонд ”, а разноските ще се заплащат от бюджета ”, изясни зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков. Сираците могат да употребяват услугата най-много две години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР