Науката не е всесилна и в световен мащаб годишно повече

...
Науката не е всесилна и в световен мащаб годишно повече
Коментари Харесай

Лекарският съюз: Чудесата на лечението са възможни, когато вярваме на лечителя

Науката не е всесилна и в международен мащаб годишно повече от 800 000 умират от пневмония. Случаят със с мъртта на 3-годишния Алекс и отразяването му докара до това обаче, че безпричинно бяха упрекнати лекари и екипите, които се бориха за живота на детето . Това съобщи на брифинг в централата ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

До този миг съюзът е запазил безмълвие по тематиката, тъй като ние, лекарите, считаме, че би трябвало да загърбваме страстите и да изчакаме доказателствата . Такова е нашето всекидневие и труд - принудени сме да взимаме решения в тежки моменти и да изчакаме доказателствата, изясни доктор Маджаров.

Според заключенията на окончателния отчет на Изпълнителна организация " Медицински контрол " няма нарушавания от страна на лекарските екипи.
 Болестта, а не системата, е умъртвила 3-годишния Алекс, увери доктор Елена Георгиева
Болестта, а не системата, е умъртвила 3-годишния Алекс, увери доктор Елена Георгиева

Детето е умряло от двустранна хеморагична пневмония

Касае се за извънредно тежка зараза, протекла по най-бързия метод - двустранна пневмония с кръвоизливи в надбъбречните жлези.

Председателят на БЛС доктор Иван Маджаров изрази своите съболезнования от името на Българския лекарски съюз на фамилията. Той обаче с е опълчи на метода, по който трагичният случай беше отразен и доби известност.

" Стигна се до такава степен, че обезкървената компетентност " Педиатрия " ще получи спомагателен отлив. Стигна се до такава степен уважавани лекари да бъдат опетнени без доказателства ", възнегодува шефът на БЛС.
 Първите проучвания не показвали, че умрялото детето има тежка пневмония
Първите проучвания не показвали, че умрялото детето има тежка пневмония

Имало пневмонии, които протичат злокачествено и се развиват за часове

Според него лекарите имат право да се защитят и БЛС застава твърдо зад лекарите, които биват нападани без доказателства. Д-р Маджаров прикани всички дружно да се борим за истината, да се осведоми обществото, да се гради доверие и религия сред хората.

" В съвремието стават чудеса, само че чудесата са вероятни, когато имаме вяра на своя врач и когато му имаме доверие. Нито вие, нито нашето общество, нито ние като лекари можем да работим в среда, в която няма доверие ", акцентира ръководителят на БЛС.

В умозаключение доктор Маджаров посочи, че има вяра на българските медии и се надява всички дружно да създадем по този начин, че обществото да има вяра на българските лекари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР