nauka.offnews.bgПрез февруари 2019 година след няколко месеца наблюдения на астероида

...
nauka.offnews.bgПрез февруари 2019 година след няколко месеца наблюдения на астероида
Коментари Харесай

Снимки на астероида Рюгу показват, че някога е минал твърде близо до Слънцето

nauka.offnews.bg

През февруари 2019 година след няколко месеца наблюдения на метеорита Рюгу (Ryugu) от орбита апаратът Hayabusa2 на Японската галактическа организация (JAXA) извърши едносекундно кацане на неговата повърхнина за да се вземат проби от почвата, които да се доставят на земята. Докато се приближаваше към Рюгу камерата на сондата непрестанно работеше и в следствие могат да се видят фотоси на неговия ландшафт в невиждана до момента резолюция.

Получените фотоси и данни, които учените съумяха да извлекат от тях са оповестени в списание Science.





Кредит: JAXA, University of Tokyo & collaborators

900-метровият метеорит Рюгу, обикалящ към слънцето сред орбитите на Земята и Марс е характерен околоземен метеорит от групата на Аполон. Предишните наблюдения на Hayabusa2 посочваха, че неговата повърхнина е покрита с два разнообразни вида материали - единият от които е малко по-червен, а другия малко по-син, само че повода за тази разлика в цвета остана незнайна.



" По време на кацането на Hayabusa2 върху Рюгу бордовите камери записаха повърхността на метеорита към площадката на кацане в изключителни елементи. Също по този начин успяхме да проследим изхвърления материал от Рюгу по време на събирането на пробите. Използвайки тези изображения ние изследвахме геологията и еволюцията на неговата повърхнина ", описват създателите на проучването.

Изучавайки фотосите учените виждат че сега на кацането моторите на Hayabusa2 са разрушили повърхностният пласт от мрачен дребнозърнест материал, който наподобява се отнася към от по-червената група.

 Кредит: Morota et al., Science, 2020

" Съпоставяйки тези данни със стратиграфията на кратерите на метеорита, стигнахме до извода, че почервеняването на части от повърхността на Рюгу е провокирано от къс интервал на интензивно нагряване по време на неговото приближение към Слънцето ", заключават създателите на проучването.

Учените съумяха да открият и времевите рамки, по кое време това може да се е случило. Повърхността на Рюгу допуска, че метеоритът е доста млад, единствено на към 9 милиона години. Той стартира съществуването си в Главния астероиден пояс сред Марс и Юпитер, където конфликтите с други тела са доста по-чести, в сравнение с са в околоземната орбита, в която навлиза метеоритът по-късно.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР