Научноизследователският кораб Св. св. Кирил и Методий се натъкна на

...
Научноизследователският кораб Св. св. Кирил и Методий се натъкна на
Коментари Харесай

Наши изследователи откриха останки от паднал самолет в Антарктида

Научноизследователският транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " се натъкна на остатъци от аероплан в региона на залива Фолс бей и нос Бърнард пойнт на остров Ливингстън. Това е станало по време на по време на обезпечаване на теоретичен план по набиране на геоложки проби.
 
 Антарктида аероплан Българска телеграфна агенция

Дойчин Боянов, Калин Найденов, Кирил Досков и Марчо Паунов били на брега, когато се натъкват на железни и композитни фрагменти и парчета от летателен уред и незабавно рапортуват на екипажа на кораба.
 
 Антарктида аероплан Българска телеграфна агенция

Българските полярници вършат изследване и считат, че останките са от боен аероплан . Веднага вършат информация за самолетни произшествия в региона и установат, че чилийските Военновъздушни сили губят транспортен аероплан С-130 " Херкулес " през 2019 година в региона на пролива Дрейк при полет от Пунта Аренас към о. Кинг Джордж.
 
 Антарктида аероплан Българска телеграфна агенция

Командването на кораба се свързва с представител на Антарктическото въздушно командване на чилийските Военновъздушни сили, който е изискал при опция останките да бъдат предадени във военната им полярна база Фрей , намираща се на о. Кинг Джордж.

Очаква се научноизследователски кораб  " Св. св. Кирил и Методий " да бъде в региона в края на януари или началото на март, когато ще съобщи на Чили откритите парчета с точните координати на позициите на откриването им.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР