Научноизследователският кораб Св. св. Кирил и Методий (НИК 421) се

...
Научноизследователският кораб Св. св. Кирил и Методий (НИК 421) се
Коментари Харесай

Научноизследователският кораб Св. св. Кирил и Методий се натъкна на останки от самолет в района на о. Ливингстън

Научноизследователският транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " (НИК 421) се натъкна на остатъци от аероплан по време на обезпечаване на теоретичен план по набиране на геоложки проби в региона на залива Фолс бей и нос Бърнард пойнт на остров Ливингстън, оповестиха от Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) " Н.Й. Вапцаров ".

Участниците в 32-рата българска експедиция на Антарктида Дойчин Боянов, Калин Найденов, Кирил Досков и Марчо Паунов оповестиха на екипажа на плавателния съд за открити на брега железни и композитни фрагменти и парчета. Те, дружно с геоложките проби, са качени от тях на борда на НИК 421. 

След извършен оглед и изследване на отломките на борда на кораба, е направено съмнение, че те са част от структура на боен аероплан. На базата на историческа информация за самолетни произшествия е открито, че чилийските Военновъздушни сили губят транспортен аероплан С-130 " Херкулес " през 2019 година в региона на пролива Дрейк при полет от Пунта Аренас към о. Кинг Джордж (Южни Шетландски острови).  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР