Научните открития варират от очевидни до нелогични, дори абсурдни на

...
Научните открития варират от очевидни до нелогични, дори абсурдни на
Коментари Харесай

Кой заспива по-бързо след секс - мъжете или жените?

Научните открития варират от явни до нелогични, даже неуместни на пръв взор.
Изследване на еволюционни психолози от Държавния университет в Ню Йорк в Олбани, оповестено в списанието Evolutionary Behavioral Sciences, сподели на света, че обратно на общоприетото мнение, дамите заспиват по-често и по-бързо след секс, в сравнение с мъжете. Това е по този начин, тъй като спането след сексуален акт усилва възможностите за забременяване.
Знанието, че сексът е естествено хапче за сън и половият акт - път към отмора на тялото, от дълго време е разполагаем на човечеството, само че до неотдавна учените не обръщаха нужното внимание на този резултат.
„ Открихме, че дамите са по-склонни от мъжете да заспят след сексуален акт, като посткоиталната унесеност се усилва от оргазъм и при двата пола “, споделят създателите на проучването.
Откритието на учените, както се оказа, се основава на еволюционната логичност. Теорията споделя, че способността да вървим на два крайници е добита от хората като средство за оптимално взаимоотношение с околната среда. Като бонус към преимуществата на отвесното състояние бяха разкрити някои странични резултати, един от които е, че женската репродуктивна система е в непрестанно опълчване на гравитацията, което не способства за задържането на сперматозоиди след сексуален акт и вследствие на това минимизира възможностите за забременяване.
Мисионерската позиция се трансформира в повсеместен метод за превъзмогване на казуса с оплождането в разнообразни култури и неотдавнашни проучвания показаха механизма, посредством който природата подтиква човечеството да се развъжда. Звучи фантастично, само че учените считат, че еволюцията е дарила спермата със седативни свойства. Именно хипнотичният резултат, прикрит в еякулата, кара дамите да останат в легнало състояние и в последна сметка да заспят - да задържат повече сперматозоиди в репродуктивния тракт, увеличавайки възможностите за оплождане.
Авторите на изследването са употребявали 316 респонденти от двата пола, като се изключи тези, които признали, че избират да вършат обич денем, защото задачата на плана била да се изследва наклонността към заспиване в общоприет биологичен темп. Участниците са били помолени да попълнят впечатляващ въпросник от три раздела с въпроси по отношение на използването на контрацептиви, положението на връзката, желанията за пол и мастурбация.
Три въпроса се оказват сериозни:
Кой заспива по-рано след сексуален акт, вие или сътрудникът Ви?
Колко постоянно заспивате с оргазъм по време на / след сексуален акт?
Колко постоянно заспивате след секс, без да имате оргазъм?
Оказва се, напълно предсказуемо, че и мъжете, и дамите заспиват по-бързо, откакто преживеят оргазъм. Въпреки това, със или без оргазъм, дамите оповестяват за повече предпочитание за сън след секс, в сравнение с мъжете. Според откривателите това съществено ускорява аргумента, че спермата е успокоително.
Освен това проучването е удостоверило и естественото неравноправие в разпределението на половото наслаждение. На въпроса "Колко постоянно имате оргазъм по време на сексуален акт? " 50% от мъжете и единствено 4% от дамите дали отговор „ винаги”. 49% от участниците в изследването оповестяват, че имат оргазъм при по-малко от половината от контактите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР