Научните изследователи от цяла Европа ще разполагат с още повече

...
Научните изследователи от цяла Европа ще разполагат с още повече
Коментари Харесай

EС ще има още лаборатории от световна класа за изследователи

Научните откриватели от цяла Европа ще разполагат с още повече благоприятни условия за потребление на актуалните уреди на Съвместния проучвателен център към Европейската комисия.

След първия кръг на самодейността за свободен достъп, в който бяха получени близо 100 отговарящи на изискванията оферти от 92 проучвателен институции, спомагателни лаборатории към този момент са налични за външни учени. Те ще могат да организират опити, свързани с енергийни решения с нулеви излъчвания и с нуклеарната сигурност.

Откакто Съвместният проучвателен център (JRC) отвори своите уреди за първи път през 2017 година, научни откриватели от 21 университета от Европейски Съюз и 3 прилежащи страни организират опити в 12 от неговите лаборатории в Геел (Белгия), Испра (Италия) и Карлсруе (Германия). Инициативата понастоящем се уголемява, с цел да обхване Петен (Нидерландия), където се намират изследователските лаборатории на Центъра в региона на енергетиката и превоза. Изследователите от страните от Европейски Съюз и страните, асоциирани към програмата за научни проучвания „ Хоризонт 2020 “, се приканват да аплайват преди 30 септември.

Две уреди, предопределени за създаване на водородни горивни технологии, към този момент са отворени в Петен: оборудването за изпитване с природен газ под високо налягане и оборудването за изпитване електролизьор.

Съвместният проучвателен център също по този начин отваря две съвременни лаборатории в Карлсруе, предопределени за научни проучвания в региона на актинидните материали.

Създаден е специфичен обществен портал с информация по отношение на всички аспекти, свързани с самодейността за отворен достъп до научноизследователска инфраструктура на Центъра, в това число издание на предложения за показване на оферти, информация по отношение на изискванията и критериите за достъп, както и за процеса на подаване на документи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР