Научихме се да живеем с COVID. Вирусът се промени и

...
Научихме се да живеем с COVID. Вирусът се промени и
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Очакваме пика на грипа през януари и февруари

Научихме се да живеем с Коронавирус. Вирусът се промени и към този момент е част от нашето съществуване. Това сподели проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания по NOVA. „ Следва да приемeм това заболяване като част от сезонните вируси ", акцентира тя.

Христова посочи, че отпадането на карантината е предложение на министерството на опазването на здравето, взето след интензивно разискване в експертните препоръки. „ Коронавирус е вирус, който постанова да си останем у дома, с цел да дадем отмора на организма. Ако желаеме да мине бързо е по-добре да си останем вкъщи ", сподели тя. Според нея 5 дни е времето, за което можем да се възстановим изцяло. „ В момента Коронавирус е с необятно разпространяване, платото към този момент е подминато и случаите понижават. „ Вирусът постепенно си отива, с цел да пристигна напролет ", сподели още Ива Христова.

„ В края на месеца се чакат първите случаи на грип. Постепенно те ще се покачат през декември, всеобщото разпространяване ще бъде януари и февруари ", сподели тя.

По думите и данните за остри респираторни болести демонстрират пикови стойности. „ Те са към 2300 на седмица, откакто бяха 1900 преди три седмици. Огромният дял измежду тях е Коронавирус ", добави Христова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР