Научете за вдъхновяващата история за Зиона Чана и неговото необикновено

...
Научете за вдъхновяващата история за Зиона Чана и неговото необикновено
Коментари Харесай

Възхищение, критика и живот в секта: Това е най-голямото семейство в света

Научете за вдъхновяващата история за Зиона Чана и неговото неизмеримо семейство - най-голямото в света, имащо 167 членове. Глава на фамилията е Чана, а методът на живот, вярванията и провокациите им несъмнено притеглят вниманието. Живеейки в четириетажно имение, те ръководят всекидневието си със забележителна организация и самодостатъчност. От близките те получават както удивление, по този начин и рецензия, само че те стоят като удостоверение за единение и религия и в случай че човек огледа към тяхната история ще види едно удивително пътешестване на обич и неизменност.

Mizoram: Ziona Chana (76), believed to be the head of world's largest family with 38 wives and 89 children, passes away, as per CM Zoramthanga

" Mizoram and his village at Baktawng Tlangnuam has become a major tourist attraction in the state because of the family, " the CM tweets
— ANI (@ANI)
Чудили ли сте се в миналото какъв брой хора могат да се поберат в една къща? Какво ще кажете за 167? Това е броят на членовете на фамилията на мъж от Мизорам, Индия, който е бил глава на едно от най-големите фамилии в света, което било толкоз огромно, че го класирали от World Record Academy, Wall Street Journal и London World Records като най-голямото в света.

Според чиновници на Гинес, фамилията отказало купата за международен връх, защото е " избягвало публичността ".

На чело на фамилията стоял Зиона Чана, 76-годишен мъж от Мизорам, Индия, който умрял през юни 2021 година Чана бил водач на християнска фракция, импровизирано наречена Chana Pâwl или Chhuanthar Kohhran, която разрешавала полигамията за мъжете. Той имал 39 дами, 94 деца, 33 внуци и един правнук, което прави общо 167 души. Семейството живеело дружно в четириетажно имение със 100 стаи, което било туристическа атракция в щата. Чана твърди, че е съумял да ръководи фамилията си с Божията помощ и че е удовлетворен от огромното си поколение.

Largest family in the world with 39 wives, 94 children, 14 daughters-in-law and 33 grandchildren... belongs to Ziona Chana... and he is a Christian from Mizoram...
— No Conversion (@noconversion)
Семейството принадлежи към християнската фракция - Chana Pâwl - която има към 2000 почитатели. Всички те живеят към къщата на Зиона Чана в Baktawng Tlangnuam, на към 55 километра от столицата на Мизорам, Ейзол. Сектата, която разрешава полигамията за мъже, е учредена от дядото на Чана през 1942 година Чана се дами за първата си брачна половинка, Затианг, която е по-възрастна от него с три години, на 17-годишна възраст. Затианг е основната брачна половинка и управлява домакинската работа на фамилията със строга дисциплинираност. След като бащата на Чана умрял през 1997 година, Чана го наследил като водач на сектата. Той се дами за 10 от идващите си съпруги в границите на една година, като за последната си жена се дами през 2005 година, която била на 25-годишна възраст.

Семейството живее в четириетажна къща, наречена " Chhuan Thar Run " или New Generation House, със 100 стаи. Съпругите му споделят общежитие покрай персоналната спалня на Чана, съгласно локалните медии. Имението е съществена туристическа атракция в щата, като хора от целия свят се тълпят в селото, с цел да надникнат в метода на живот на това неизмеримо семейство. Семейството следва непоколебим график и система на периодично повтаряне. Съпругите на Чана се редуват да готвят, до момента в който дъщерите му почистват къщата и перат. Синовете и съпругите им, както и всичките им деца, живеят в обособени стаи в една постройка, само че имат общи кухни. Семейството употребява към 90 кг. ориз и повече от 60 кг. картофи дневно. Те също отглеждат лични култури и животни за месо и мляко.

A THREAD of the World's Most Prominent Polygamists.

1. Ziona Chana is from Mizoram, India. He married his first wife Zathiangi when he was 17years old.

He has one of the largest living families, with 39 wives and 94 children.
— vipire l (@VipireC)
Семейството се гордее с неповторимата си еднаквост и просвета. Те честват рождения ден на своя създател всяка година с празник и молитва на общността. Имат и лично учебно заведение, в което учат внуците на Чана и други деца от селото. Членовете на фамилията приказват свободно няколко езика, в това число мизо, британски и хинди. Те също имат личен хор и музикални принадлежности, които употребяват за осъществяване по време на религиозни и културни събития.

Семейството обаче се изправя и пред някои провокации и рецензии. Някои хора ги упрекват, че експлоатират дамите и естествените запаси. Други слагат под подозрение законността и морала на тяхната полигамна процедура. Семейството обаче твърди, че са щастливи и удовлетворени от метода си на живот и имат свободата да избират сътрудниците си. Твърдят още, че не са в тежест на обществото, защото разчитат на себе си и способстват за стопанската система. 



По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР