Националното турне на Нина Николина Кральо Портальо през месец ноември

...
Националното турне на Нина Николина Кральо Портальо през месец ноември
Коментари Харесай

Нина Николина с нов сингъл и турне

Националното турне на Нина Николина " Кральо Портальо " през месец ноември в 8 града започва на 7. 11. от Враца.  Премиерните спектакли в София и Братислава минаха с екстаз и любознание от децата, които стават и участници в концерт-спектакъла. Представлението, кръстено на едноименната национална игра " Кральо Портальо " е интерактивно прекарване за деца над 6 години, в което дребните фенове научават разнообразни фолклорни легенди, песни, игри, гатанки и традиции.

В света на националното творчество, във вълшебния свят на българския фолклор ни придвижват: Нина Николина и актьорите Георги-Маноел Димитров и Димитра Попова. Детският театър и турнето " Кральо Портальо " са със съдействието на Министерство на Културата и Национален Фонд Култура.

Освен децата, Нина Николина ще зарадва и по-големите си фенове с нов сингъл и концерт " Jazz & Traditions ". Наскоро Нина Николина и " 101 Каба гайди " изправиха на крайници публиката с осъществяването на " Излел е Дельо бунтовник ". " Ерген деда " е трети сингъл от втория концертен албум на Нина Николина " Jazz & Traditions Vol.2 ". Шопската хумористична ария в етноджаз аранжимент на Калин Вельов, ще вдигне градуса на настроението и на концерта на Нина Николина с групировката на 2 ноември в " Бар Петък ", София.

В концерта, интерпретирани в настоящи музикални жанрове с джазово, фънки, R&B,  електронно денс звучене са освен фолклорните песни, а  и поп шлагерите ‘’Ти’`, ‘`Не мога’’, ‘`Тебе да вземем’’ и ‘’Сън’`. На 19 октомври, в зала " Арена София ", на гала-вечерта MAX FIGHT 56, със специфичен посетител – световноизвестният ММА войник Конър Макгрегър, Нина Николина и " 101 Каба гайди " взривиха многохилядната аудитория с осъществяване на " Излел е Дельо бунтовник ".  Първото им взаимно осъществяване през 2016 година на Национален стадион " Васил Левски " на честването на Христо Стоичков " 50 години номер 8 ", изправи на крайници 40 000 души от трибуните и развълнува милионите от тв екрана.

Ето и линк към песента й Ерген деда: https://youtu.be/jNf3ENRM2uI  
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР