Националното сдружение на общините в Република България да има представителство

...
Националното сдружение на общините в Република България да има представителство
Коментари Харесай

Андрей Новаков с предложение - НСОРБ да разкрие свое представителство в Брюксел

Националното съдружие на общините в Република България да има посланичество в Брюксел.

Това предложи през днешния ден евродепутатът пред участниците в Годишната среща на локалните управляващи, която стартира в курорта Албена, съобщи Българска телеграфна агенция. Той се аргументира с това, че по този метод общините ще получават непосредствено навременна информация. Той прикани кметовете и към по-активна връзка с българските евродепутати. В Екологичен потенциал непрестанно одобряваме регламенти, в реда на нещата е да се чува и вашият глас, изясни Новаков. Той уточни, че след две седмици ще бъде отворен Регламентът за интернационалните транспортни коридори. „ Вътре има заложени регулации за градски възли, там, където коридорите минават през град или край него, се търси метод да се щади популацията “, изясни евродепутатът и прикани кметовете да дават хрумвания по какъв начин може да става това.

Все повече европейски стратегии ще стават не с безплатно финансиране, а ще се трансформират във финансови принадлежности и ще се ръководят от Брюксел, а не в София, добави Новаков. Той сподели още, че в недалечно бъдеще общините и кметовете ще би трябвало да се конкурират с планове не между тях, а с огромните европейски градове. Вие можете, въпросът е да си повярвате, уточни Новаков.

Като проблем за страната ни евродепутатът посочи честата промяна на министри през последната година. Според него при цялата политическа обстановка у нас, единствените, които не са мръднали от мястото си, са били локалните управляващи и те са траяли да работят за хората. През годините бюджетът на Европейски Съюз става все по-голям и ще продължи да пораства, сега е 165 милиарда евро, като към една трета от него е за районно развиване, добави Новаков. По думите му страната ни е натрупала пропуснати изгоди, само че хубавото е, че в последно време има наваксване и са отворени седем оперативни стратегии, като следва да се отворят още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР