Националното съвещание на ГЕРБ даде мандат на преговорния екип на

...
Националното съвещание на ГЕРБ даде мандат на преговорния екип на
Коментари Харесай

Бойко Борисов към ПП-ДБ: Или брак, или повече не става

Националното заседание на ГЕРБ даде мандат на преговорния екип на партията да договаря с ПП-ДБ за съдружно съглашение за цялостен мандат .

Документът беше показан на форума на партията, а в преговорния влизат Мария Габриел, Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева.

" Предлагам да ми гласувате това доверие - да изпратим този преговорен екип с този документ и да опитаме да създадем изцяло ръководство. Повече такива за 9 месеца, за 6 месеца...А да забележим, а да се пробваме - пробвахме се 9 месеца. Или вършим нещо същинско, както дамите обичат да споделят - брак, или повече - не става по този начин ", съобщи Борисов.

Борисов разкритикува некоалиционните си сътрудници за промяната на хора на основни постове без това да се съветва с ГЕРБ. Според него това демонстрира, че ПП-ДБ се готвят за избори, а Политическа партия е узурпирал съвсем на 100% основните постове в страната до момента в който приказват красиви думи за регулатори и бистрота.

Лидерът на ГЕРБ, обаче, уточни, че в България има огромно разделяне в обществото, а едни предварителни избори ще го усилят още повече - евроатлантическите партии поотделно ще бъдат доста по-слаби, в сравнение с дружно.

" На 3-ти март страната и народа демонстрираха едно чудовищно огромно разделянето. То идва от Шипка. Ние, като партия, спасихме 3-ти март като народен празник, само че нашият ръководител беше освиркван там. От ПП-ДБ никой не се появи. Сиреч, там се появиха проруските партии и националистическите партии и си пролича разделянето по тази ос. А от другата страна на оста, останахме ние, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.
Отивайки на избори, би трябвало да сме наясно, че това разделяне ще се разтрои като разделяне, тъй като даже ние, като евроатлантическа коалиция, ще сме разрушени между тях, а поотделно ще сме доста по-слаби в борбата за геополитическата ориентировка за България " посочи той.



Вицепремиерът Мария Габриел съобщи, че за последните 9 месеца ГЕРБ няма чувството за равнопостовеност в държавното управление и във вземането на решения, както и при носенето на отговорност за свършеното и несвършеното. Затова от ГЕРБ оферират написан механизъм за взимане на решения в ръководството.

" Няма по какъв начин да се съгласим всичко положително да се приписва на ПП-ДБ, а всичко несвършено или недобро да се приписва на ГЕРБ. Фактите приказват друго.

България има потребност от устойчиво ръководство, само че то е допустимо единствено с ГЕРБ-СДС. България има потребност от законодателна стратегия, само че тя е допустима с експертизата на ГЕРБ-СДС в Народното събрание. Има потребност от управническа стратегия, в която целите на хората и районите в България се слагат наедно с тематиките за промяна в правосъдната власт, антикорупционната промяна и промяната в службите за сигурност. Искаме и освен това - действително използване на правилата на отговорност, бистрота и гласност. Затова желаеме да има явен механизъм за взимане на решения ", сподели тя.



Съвещанието откри заместник-председателят на партията Томислав Дончев, който дефинира ротацията в този ѝ тип като по-скоро безсмислена. По думите му предлагането на ГЕРБ е финален късмет настоящето ръководство да продължи.



фотоси: Българска телеграфна агенция, БГНЕС

" Най-големият проблем е, че стигнаха до такава степен да разделят жителите на верни и неправилни. Ако подкрепяш една партия си верен, в случай че подкрепяш друга - си погрешен. И до момента в който аз имам задоволителен опит да не се наскърбявам на това, аз няма да разреша да наскърбяват вас на неправилни жители и неправилни политици.

Боя се, че сега ротацията - в този ѝ тип, е безсмислена или по-скоро безсмислена. Нещата не могат да продължат по този начин. Не можем да допуснем Министерски съвет да е нещо приблизително сред стажантска стратегия и туристическа организация. Не можем да допуснем Мария да я държим като пленник да се изяснява за този или оня министър ", съобщи Дончев.

Той посочи, че предварителните избори са вид за излаз от тази обстановка, само че това не е добре за страната.

" Има вид в цялата страна да се вкара ред - кой получава властта и кой я употребява и има потребност от явен механизъм да се вкара ред. Има потребност от късмет, финален късмет нещата да станат естествени, да има ред и правила и гаранции, че държавното управление ще работи и ще има резултати ", съобщи Дончев.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР