Националното съвещание на Демократи за силна България“ реши да преговаря

...
Националното съвещание на Демократи за силна България“ реши да преговаря
Коментари Харесай


Националното съвещание на „Демократи за силна България“ реши да преговаря с „Продължаваме промян

Националното заседание на „ Демократи за мощна България “ реши да договаря с „ Продължаваме промяната “ за общо явяване на идните предварителни парламентарни избори на 2 април.

Това стана ясно след днешното съвещание на партията.

Целта е с изключение на победа на предварителния избор, също и разтрошаване на монопола на ГЕРБ в локалната власт наесен.

Пред ръководителите на структурите по места и регионалните координатори на „ Демократи за мощна България “ водачът Атанас Атанасов очерта нуждата от обединяване с „ Продължаваме промяната “ още в този момент на предварителния парламентарен избор:

„ Трябва да сме в идната борба дружно, с цел да бъдем първа политическа мощ и да желаяме първия мандат за сформиране на държавно управление. Нека да не прозвучи някак си доста извънредно, доста твърдо, само че през днешния ден още веднъж въпросът е: или ние, или те “.

Атанасов е уверен, че битката с корупцията минава и през разтрошаване на монопола на ГЕРБ в локалната власт на идния през есента избор:

„ Защото е извънредно значимо кой ще ръководи страната до локалните избори. Ако ние желаеме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в огромните градове на страната, не би трябвало да позволяваме служебната власт или държавно управление, доминирано от ГЕРБ, тъй като корупционните практики, през които се управлява локалната власт, са известни на всички “.

За съпредседателя на обединяването „ Демократична България “ Христо Иванов, коалиция с „ Продължаваме промяната “ няма да бъде спъната от реденето на общи листи. Необходима е структура от реформаторско болшинство, акцентира той:

„ Аз не чакам листите да бъдат определящи. Определяща е политическата посока, излъчването на ръководство, което е демократично и новаторски и насочено с висока упоритост към Европа. Мисля, че и ние, и жителите виждат какво става, когато властта се въргаля на улицата “.

Гост на Националното заседание на „ Демократи за мощна България “ бе и съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. За него днешното обединяване е първа стъпка на иден огромен развой:

„ Който се споделя „ Обединението на положителните сили “. Всички демократични общности, партии, хора с дела, с интензивности. Това, което ще видите, е, че в идващите три месеца този развой ще продължи като една лавина. Сега ще ги обединим и всички хора от задкулисието и от тъмния свят ще почнат и ще видите, че се опасяват. Страхът ще се придвижи към тях “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР