Национално представителните работодателски организации определиха 28 февруари - сряда, за

...
Национално представителните работодателски организации определиха 28 февруари - сряда, за
Коментари Харесай

Работодателите ще потестират срещу цените на тока след месец

Национално представителните работодателски организации дефинираха 28 февруари - сряда, за ден на митинга против повишаването на електрическата енергия при търговията на едро. Първоначалното желание беше да се стачкува при започване на месеца.

Решението е на Асоциация на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и се поддържа както от браншовите организации, членуващи в тези съюзи, по този начин и от синдикалните организации в участващите в митинга компании, както и от синдиката " Защита ".

Миналата седмица четирите организации сезираха Комисията за защита на конкуренцията за повишаването и желаеха следствие дали се нарушава конкуренцията.

Национално представителните работодателски организации приканват всички компании, неправителствени организации и жители, които не утвърждават наглото манипулиране на пазара и спекулативното покачване на цената на електрическата енергия, да се включат в митинга, се споделя в известието на стопанската камара, която на ротационен принцип ръководи сдружението на работодателските съюзи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР