Национално представителните работодателски организации изпратиха писмо до президента с искане

...
Национално представителните работодателски организации изпратиха писмо до президента с искане
Коментари Харесай

Бизнесът пак с ”кърваво” писмо за стажа и до президента

Национално представителните работодателски организации изпратиха писмо до президента с искане да бъдат анулирани надбавките към заплатата за прослужени години.
Според бизнеса тези надбавки са противозаконни, защото не са планувани в Кодекса на труда, а единствено в разпоредба на Министерския съвет.
"В взаимозависимост от разликите в характера и организацията на труда и персоналните качества и мотивация разликите в постигнатите самостоятелни трудови резултати от младите и от дългогодишни служащи и чиновници могат да бъдат обилни В редица случаи те не зависят директно от разликата в добития професионален стаж и трудов опит. Съответно за немалка част от икономическите действия заемани длъжности, специалности и специалности дългогодишният трудов стаж и професионален опит могат да се окажат незадоволителни, с цел да компенсират интереса, трудовата мотивация, силата, иновативността и продуктивността, присъщи за началото на трудовата кариера на младите служащи и чиновници ", пишат работодателските съюзи.
Подобно писмо от бизнеса разпратиха до държавните институции преди месец.
Асоциацията на индустриалния капитал, Конфедерацията на работодателите и индустриалците, стопанската камара и търговско-промишлената палата, молят публично за това с писмо до президента, Народното събрание, Министерския съвет, Върховния административен съд, Върховния касационен съд, омбудсмана, Висшия адвокатски съвет. Надбавките за прослужено време (т. нар. класове) са регламентирани в разпоредба на Министерския съвет. Според нея за всяка година трудов стаж след първата служащият би трябвало да получава най-малко 0.6% от заплатата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР