Национално представителните работодателски организации и Българската банка за развитие (ББР)

...
Национално представителните работодателски организации и Българската банка за развитие (ББР)
Коментари Харесай

Частният бизнес ще съветва Българската банка за развитие

Национално представителните работодателски организации и Българската банка за развиване (ББР) ще създават взаимно финансови артикули в помощ на бизнеса. Това стана ясно на първото съвещание на новоучреденият съвещателен съвет към държавната кредитна институция. Бизнес организациите ще насочват банката към нужните все още артикули, както и ще реализират противоположна връзка за тяхната успеваемост.

Основната цел на ББР е да подкрепя дребния и междинен бизнес у нас. Основните рецензии към финансовата институция досега бяха свързани с това, че се подкрепят по-големи сдружения. Целта е да се усъвършенства връзката сред дребния бизнес и институцията.

Перспективата е Консултативния съвет да прерасне в публичен орган към Надзорния съвет на институцията, който да включва работодателските организации, националните синдикати и Националното съдружие на общините.

В Консултативния съвет към Надзорния съвет на ББР влизат всички национално показани работодателски организации, заяви в " Още от деня " Росен Карадимов, ръководител на Надзорния съвет на Българската банка за развиване.

Две са задачите на този съвет: първо - да бъдат подкрепени от работодателските организации още на етапа на разработка на финансовите принадлежности и второ - да има пряк информативен канал към бизнес структурите посредством присъединяване на техните най-висши представители.

" Следващата цел, която за мен е извънредно значима - това е публичен надзор върху активността на банката ", съобщи Карадимов.

След съвещания евентуално в този Консултативен съвет ще се включат синдикатите и Националното съдружие на общините, по този начин ще се реализира и надзор върху разходването на държавните средства, с които оперира ББР.

Карадимов напомни, че една от задачите на банката е да основава среда за поддръжка на дребния и междинния бизнес, освен непосредствено кредитиране. Също в задачите е превъзмогване на районни несъответствия и подкрепяне на държавни политики в огромни планове.

" Тези три съставния елемент са директно свързани със претовареност, със стандарт на живот, с районни несъответствия ", акцентира ръководителят на Надзорния съвет на ББР.

И акцентира, че сега се създават 8 стратегии за подкрепяне на бизнеса. Има стратегия към Министерство на нововъведенията и развиването за 70 млн. лева, по която могат да аплайват да аплайват дребни и междинни предприятия до 1 млн. лева грантова скица, с цел да построят лични енергийни мощности.

Карадимов удостовери, че лимитите са останали и не са изменени.

Какво още сподели той вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР