Национално отговорно е преговорите да започнат веднага, заяви съпредседателят на

...
Национално отговорно е преговорите да започнат веднага, заяви съпредседателят на
Коментари Харесай

Кирил Петков: За коалиционно споразумение можем да говорим след 9 месеца

Национално отговорно е договарянията да стартират незабавно, съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

От думите му стана ясно, че от ПП-ДБ не са подготвени да подпишат съдружно съглашение, преди да са минали 9-те месеца ръководство отпред с Мария Габриел.

" Сглобката, както я нарекохме, в този момент би трябвало да си довърши вторите 9 месеца от тази работа. Ако забележим, че ГЕРБ действително са подготвени да свършат тази работа и да забележим, че тези регулатори работят, имаме правосъдна система, служби, които работят и са реформирани, тогава, след 9 месеца, може да приказваме за съдружно съглашение. Дотогава не може да приказваме изобщо за такова, тъй като нито хората, нито ние сме уверени, че тези промени ще се случат до дъно. Нека да забележим документа на ГЕРБ, обаче няма да влезем в коалиция и коалиция като коалиция няма да има, до момента в който не забележим, че промените са се случили. Време е да запретнем ръкавите. Време е да забележим по какъв начин действителните промени ще продължат, тъй като ние не се споделяме " Продължаваме ръководството ". Ние се споделяме " Продължаваме промяната ". Трябва да ни покажат, че смяната ще продължи, с цел да има късмет това ръководство да продължи ", разяснява той.

Петков отбрани министърът на защитата Тодор Тагарев.

" Бойко Борисов и Делян Пеевски желаеха неговата промяна. Всичките ни евроатлантически сътрудници доста го харесват. Украинците особено са споделили по време на визитата, че харесват нашия министър на защитата. От тази позиция не знам тука от кое място идва тяхното предпочитание да го сменят ", попита съпредседателят на ПП-ДБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР