Национално междуведомствено звено ще координира дейността на прокуратурата, МВР и

...
Национално междуведомствено звено ще координира дейността на прокуратурата, МВР и
Коментари Харесай

Прокуратурата, ДАНС и МВР създадоха Национално междуведомствено звено за местните избори

Национално междуведомствено звено ще координира активността на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и Държавна организация „ Национална сигурност “ /ДАНС/ за дейно взаимоотношение по време на предизборната акция , изборния ден и до формалното оповестяване на резултатите от изборите. 

Звеното е основано със заповед, подписана от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов , вътрешния министър Калин Стоянов и ръководителя на Държавна организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев .

С нея се регламентират дейностите на институциите за гарантиране на политическите права на жителите и за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с локалните избори на 29 октомври

Междуведомственото звено ще бъде ръководено от Мария Павлова , заместник-главен прокурор при Върховна касационна прокуратура /ВКП/. В него ще вземат участие прокурори от ВКП, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев , шефът на Главна дирекция „ Национална полиция “ основен комисар Атанас Илков  и заместител ръководителя на ДАНС Деньо Денев .

То ще оказва методическа помощ на съответните органи при осъществяване на техните пълномощия, ще прави съгласуваност и продан на информация с Централната изборна комисия, с регионалните междуведомствени звена в страната , както и разбор на получената информация от дежурните звена в Прокуратурата на република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС .

Звеното следва да работи от деня на разкриване на предизборната акция и да завърши своята работа в границите на един месец след формалното оповестяване от Централната изборна комисия /ЦИК/ на окончателните изборни резултати .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР