Националният волейболен отбор на България за юноши до 18 година

...
Националният волейболен отбор на България за юноши до 18 година
Коментари Харесай

Юношите на България тръгнаха с победа на евроквалификацията

Националният волейболен тим на България за юноши до 18 година стартира с победа на европейската подготовка в София. Воденият от треньора Пламен Христов отбор обърна и надигра Холандия с 3:1 (22:25, 25:20, 25:18, 25:19) в първия си мач от Група Е на квалификациите, игран довечера пред към 500 фенове в столичната зала " Христо Ботев ".

Утре (6 януари) от 18,30 часа българските " лъвчета " ще играят против връстниците си от Швеция, които по-рано през днешния ден потеглиха на евроквалификацията със загуба от Франция с 0:3 гейма. Преди това от 16,00 часа младите " лалета " ще излязат против " петлите ". Само спечелилият от групата ще се класира за шампионата на Стария континент в Чехия и Словакия през април.

Българските момчета започнаха срещата напрегнато и вдървеност, която не им разреши да разпрострат целия си капацитет. Българите позволиха доста непредизвикани неточности, с които улесниха младите " лалета " в битката. В решителните минути неустановеност в редиците на България, като Холандия завоюва първия гейм след 25:22. Във втората част българските " лъвчета " заиграха по-спокойно и това незабавно се отрази позитивно на цялостното им показване. Младите български волейболисти натиснаха със сервис и взеха солидна разлика - 12:6 и 20:13. До края на гейма България продължи в същото движение, задържаха преднината и го завоюваха с 25:20, а с това изравниха резултата 1:1. Това " отпуши " играта на България и в идващите две елементи националите ни продължиха да диктуват темпото. Въпреки съпротивата на Холандия, които се бориха до последно, младите ни очаквания бяха по-добрият тим на полето, като надвиха и записаха победа след 25:18 и 25:19.

Над всички за България бе Денис Карягин със 17 точки (1 блок, 1 ас и 48% успеваемост в атака) за успеха. За холандския отбор Мартийн Брилхуйс също осъществя 17 точки.

Снимки: ИВАН ЙОЧЕВ, SPORTAL.BG

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - ХОЛАНДИЯ 3:1 - ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР