Националният военен университет (НВУ) Васил Левски във Велико Търново очаква

...
Националният военен университет (НВУ) Васил Левски във Велико Търново очаква
Коментари Харесай

НВУ иска Министерството на отбраната да покрие високите сметки за ток

Националният боен университет (НВУ) " Васил Левски " във Велико Търново чака Министерството на защитата да покрие неведнъж по-високите сметки за ток и парно за миналите няколко месеца.

Доставчикът на електрическа енергия едностранно е прекратил контракта с Националния боен университет. Така образователното заведение беше насила да заплаща борсови цени на тока.

" Последната сметка, която платихме, е почти пет пъти над естествената, която плащахме за рамките на университета. Ние използваме и топлинна сила от топлоцентралата в града. В Шумен са напълно на ток. В порядъка сред три и пет пъти скочиха нашите сметки ", съобщи бригаден военачалник Иван Маламов, шеф на Националния боен университет.

Той разясни, че е изпратено искане до Министерството на защитата (МО) да покрие повишените разноски, с цел да не се постанова университетът да пести от отопление и осветяване. С покриването на разноските няма да се наруши подготовката на курсантите и цивилните студенти в двата факултета във Велико Търново и Шумен.

Бригаден военачалник Иван Маламов уточни, че една слънчева система би се отразила прелестно на НВУ. Той добави, че превръщането на всяка една постройка в интелигентна постройка, която да създава толкоз електрическа енергия колкото използва, ще даде да университета оптималната самостоятелност.
 Училища, лечебни заведения и обществени домове да заплащат като битови консуматори желаят от общините
Училища, лечебни заведения и обществени домове да заплащат като битови консуматори желаят от общините

Да се промени Законът за обществените финанси, предложи кметът на Троян
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР