Националният туристически сезон тази година ще бъде открит от ресорния

...
Националният туристически сезон тази година ще бъде открит от ресорния
Коментари Харесай

Туристическият сезон ще бъде открит на празника на първия български курорт

Националният туристически сезон тази година ще бъде открит от отрасловия министър Илин Димитров във варненския курорт „ Св. св. Константин и Елена ”. Това ще стане на 21 май, неделя, като на церемонията ще участват и други министри, депутати и членове на дипломатическия корпус. В локалния манастир варненският митрополит Йоан ще отслужи празнична литургия.

Тази година първият български курорт чества своята 115-та годишнината. Тя ще бъде маркирана с 3-дневна богата културна и кулинарна стратегия, която за стартира от през днешния ден, съобщи в студиото на Дарик изпълнителният шеф на „ Св. Св. Константин и Елена Холдинг ” Елена Косева.

„ Вече посрещнахме първите посетители и имаме положителни записвания за летния сезон. Искаме да се асоциираме като целогодишна дестинация. Последните години предлагаме най-вече висококатегориен артикул със спа пакети. Акцентът ни евърху спа и медицинския туризъм. Възстановява се и конферентният туризъм. Хората имат потребност от контакти, макар че онлайн връзката икономисва разноски. Разчитаме доста на културния и спортния календар на Община Варна ”, съобщи Косева.

Курортът посреща летния сезон с усъвършенствана инфраструктура. Изградени са ново кръгово кръстовище на входа, осветяване по алеите и зелени площи

По време на празненствата за годишнината на „ Св. св. Константин и Елена ” паркирането в курорта ще бъде гратис.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР