Националният статистически институт отбелязва днес професионалния си празник - Денят

...
Националният статистически институт отбелязва днес професионалния си празник - Денят
Коментари Харесай

25 юни е Ден на българската статистика

Националният статистически институт отбелязва през днешния ден професионалния си празник - Денят на българската статистика. На тази дата през 1880 година е основано Статистическо-организационно поделение към Министерството на финансите, с което се слага началото на статистическата институция в България.

Потребността от статистически данни е потвърдена от вековната история. Резултатите от статистическите проучвания се показват в изявления, които съдържат статистически таблици и редове. Зад тази статистическа информация остава прикрит трудът на хиляди чиновници, ангажирани с методологията на проучванията, със събирането, обработката и разпространяването на статистическата информация.

Денят на българската статистика е самопризнание за приноса на статистическата просвета. Усилията на Националният статистически институт са ориентирани към разпространение значимостта на статистиката за необятната научна общественост, бизнеса и потребителите на публични статистически данни, медиите, работодатели, студенти и на обществеността.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР