Националният синдикат на пилотите от гражданската авиация във Франция (SNPL)

...
Националният синдикат на пилотите от гражданската авиация във Франция (SNPL)
Коментари Харесай

Пилотите на Air France заплашват със стачка

Националният профсъюз на водачите от гражданската авиация във Франция (SNPL) изисква бъдещият основен изпълнителен шеф на Air France-KLM да стартира още веднъж договарянията за заплатите. Това оповестява вестник " Фигаро ", като се базира на изявление в неделния брой на вестник " Паризиен " на ръководителя на синдиката Филип Евен. В противоположен случай " ще има 15 дни стачка ", заплаши той.

Предупреждението последва към този момент отправеното от сдружението на синдикатите в Air France, съгласно което " спорът за заплатите ще бъде обновен от септември ", " с или без основен изпълнителен шеф ", припомня " Фигаро ".

Преговорите за заплатите провокираха напролет до 15 дни стачки, които костваха на компанията 335 милиона евро.

Неуспехът на договарянията докара до оставката на основния изпълнителен шеф Жан-Марк Жанаяк. Така Air France търси от 3 месеца нов началник, който да се харесва на всички акционери и на френската страна. Обещанието на краткотрайно ръководещата компанията Ан-Мари Кудерк да има ново управление през септември наподобява все по-малко осъществимо. Air France-KLM реши да утрои заплатата на бъдещия си основен изпълнителен шеф, с цел да притегли повече претенденти, като по този метод рискува да възроди пролетните стачки и да не реализира съглашение за заплатите, предава Българска телеграфна агенция.

Освен това новото име, което се загатва за поста - на вицепрезидента на Аir Canada Бенжамен Смит - не е признато единомислещо от синдикатите.

Евен окачествява този избор като " сериозна неточност " в Туитър, а в изявлението за " Паризиен " твърди: " Ние сме обезпокоени. Смятаме, че би трябвало да бъде определен началник, който познава особеностите на френския обществен разговор и владее детайлите на европейския пазар и изключително разпределението на силите сред нискотарифните компании и историческите авиопревозвачи ". " Много е друго от протичащото се в Канада ", добави той.

Според Пол Фарж, представител на водачите акционери в управителния съвет на Air France-KLM, изборът на канадеца Смит " ще сложи Air France под северноамериканско въздействие " и би било знак, че Париж " се е отказал от въздушния си суверенитет "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР