Националният селекционер на Уелс Райън Гигс сподели, че проблемът с

...
Националният селекционер на Уелс Райън Гигс сподели, че проблемът с
Коментари Харесай

Гигс: Битката с расизма е вечна

Националният селекционер на Уелс Райън Гигс показа, че казусът с расизъм в обществото в никакъв случай няма да изчезнат изцяло и това прави битката с тези прояви още по-ключова. В последните месеци тематиката с расизма по футболните игрища е измежду най-актуалните, в това число и поради мача България - Англия на Националния стадион "Васил Левски " в София.

"Битката с расизма в никакъв случай няма да завърши, тъй като този проблем в никакъв случай няма да изчезне изцяло и ние просто би трябвало да продължим да се борим с него ", стартира Гигс.

"Трябва да бъдем реалисти, това нещо се случва по стадионите. Това не е проблем единствено на футбола, става въпрос за просвета и обучение. Много от тези хора - тези идиоти - не са футболни почитатели. Трябва да намерим салдото и да продължим да се борим, тъй като тази борба ще е безконечна ", разяснява легендата на Манчестър Юнайтед пред Скай Спортс.

Треньорът на "драконите " призна, че е обсъждал със своите ученици по какъв начин отборът да реагира при расистки нападки по време на мач.

"Футболистите и щабът би трябвало да са подготвени, в случай че нещо се случи. Властите са въвели тристепенния протокол, само че от време на време може да се наложи да се отиде даже по-далеч, би трябвало да се чуе мнението на играчите ", добави Гигс. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР