Националният селекционер Младен Кърстаич завърши с апел пресконференцията си преди

...
Националният селекционер Младен Кърстаич завърши с апел пресконференцията си преди
Коментари Харесай

Националният селекционер с апел: Пускайте повече български играчи!

Националният селекционер Младен Кърстаич приключи с зов конференцията си преди мача с Гибралтар от Лигата на нациите.

“Пускайте повече български играчи! Ще бъде още по-интересно ”, съобщи сърбинът, който има и международно отпред на държавния отбор на родината си.

Според него шампионата на България е много обичайно, като пет тима претендирали за челните места в класирането.

“Лудогорец ” несъмнено е най-хубавият ”, безапелационен бе Кърстаич и по този начин попари очакванията на всички останали кандидати за купата.

“Мачът е от изключителна значимост за нас. Защото ще ни остави в трета дивизия. Но и би трябвало да защитим реномето на българския футбол. Равенството с Гибралтар бе изненада за цяла Европа ”, безапелационен бе Кърстаич.

Той разгласи и очевидното, че Кирил Десподов ще е капитан на националния тим, откакто досегашните просто не бяха викнати.

“Разполагам с трима доста положителни играчи на този пост. Това прави избора много по-труден ”, съобщи Кърстаич за вратарския пост.

За двата мача са викнати Даниел Наумов (ФК ЦСКА 1948), Светослав Вуцов ( “Славия ”) и Иван Дюлгеров ( “Черно море ”). Първите двама имат единствено по три мача за националния тим, а Дюлгеров към момента няма и минута.
 
“Дебютанти? Не разделям футболистите на новопристигнали и играли преди този момент. За мене това е без значение. Който има български паспорт, е добре пристигнал да съставлява България. За мене няма някогашни и нови. Хората в листата са най-хубавите извикани ”, безапелационен бе сърбинът.

Почти несъмнено е, че халфът на “Вердер ” Илия Груев-младши ще стартира като титуляр дуела с Гибралтар.

Попитан за дълготрайни цели или задания, Кърстаич отхвърли да влезе в тази тематика и още веднъж се върна на днешния дуел: “Най-важното, номер 1 като задача е да изиграем един добър мач с Гибралтар. За момента футболистите заслужават единствено похвали за това, което демонстрират на терена и около терена в последните дни. Сигурен съм, че всеки от тях ще даде не максимума, а безусловно своя дан и принос за успеха на България. Не се колебая в това ”, сподели още новият треньор на България.

Кърстаич пое тима след Георги Иванов-Гонзо, който го води краткотрайно в два дуела, откакто Ясен Петров бе уволнен тъкмо след 1:1 против Гибралтар като посетител. След това обаче и младежите се изложиха против същия противник. Така скромният отбор на британската колония е един от най-трудните ни противници.

На конференцията участва и Петко Христов, който сега е българският футболист, който играе на най-високо равнище с изключение на Илия Груев - в италианската Серия “А ”.

Според него настроението било доста положително в тима. Тренировките на Кърстаич били много забавни.

В другия мач от групата ни Грузия и Северна Македония вземат решение първото място в нея. При победа домакините се качват в горната дивизия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР