Националният селекционер Красимир Балъков видя позитиви в представянето на България

...
Националният селекционер Красимир Балъков видя позитиви в представянето на България
Коментари Харесай

Балъков: Англия ни даде урок по модерен футбол

Националният селекционер Красимир Балъков видя позитиви в представянето на България при гостуването на Англия. Съставът загуби с 0:4, само че съгласно треньора конпцепцията му е сработила.

" Това бе урок по динамичност, по съвременен футбол и импровизация. Ние просто в обособени моменти не успяхме да отговорим на тази динамичност на англичаните. Знаехме, че ще ни бъде тежко. Може да звучи необичайно, само че в по-голямата си част тази идея, с която играхме през днешния ден, функционираше. От метода, по който играха футболистите, съм удовлетворен макар тежката загуба ", сподели Балъков пред БНТ1.

" Доста надалеч сме от британския футбол, само че ние би трябвало да работим. Това е пътят, няма различен път. От друга страна, видяхме, че когато със самочувствие се играе и футболистите взимат много верни решения на терена, се получават нещата. В началото на второто полувреме можехме да изравним резултата ".

" Ако върнем целия мач, четирите гола са вкарани от четири наши неточности. Един път ни вкараха от игра и това беше след неверен пас на Бодуров. Този футбол, който видяхме от страна на Англия, в случай че желаеме да го реализираме, би трябвало да стартираме отнякъде. Днес беше едно положително начало ".

След няколко дни отборът гостува на Ирландия в другарски мач.

" Срещу Ирландия може би ще пуснем много футболисти, които не участваха през днешния ден в тази среща. Някои, които играха през днешния ден, може отново да играят. Искаме да забележим същото разпределяне, същата игра, единствено би трябвало да понижим грешките ", сподели Балъков.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР