Националният селекционер Илиан Илиев говори пред медиите в Бояна относно

...
Националният селекционер Илиан Илиев говори пред медиите в Бояна относно
Коментари Харесай

Илиан Илиев: За такива мачове егото навън!

Националният селекционер Илиан Илиев приказва пред медиите в Бояна по отношение на утрешния дуел с Унгария от европейските квалификации. Двубоят ще е дебют за Илиев отпред на България. 
Прочетете още
" Както споделих и при представянето ми, играл съм за националния тим, би трябвало да опитам да оказа помощ на националния тим в тази обстановка. Надявам се да съумея да го направя. Промени? Отборът би трябвало да добие повече самочувствие, което му липсваше в предходните мачове. За два-три дни е мъчно. Предвиждаме леки промени в системата, имаме положителни, надарени играчи, само че би трябвало да имаме убеденост. Когато нямаш убеденост, показваш мъчно уменията си.

Унгария не е единствено Доминик Собослай, те имат и други положителни играчи. Знаем, че имаха проблеми с контузени. Ако излезем и мислим единствено за Собослай, ще имаме проблем. Унгария е умел тим и има качествени футболисти, няма да се фокусираме единствено върху един състезател. Не е приятна обстановката - няма треньор в света, който да желае тимът му да играе без поддръжката на почитателите. Надявам се футболистите ми да защитят достойнството на България в този мач и да излезем почтено от този мач.

От първия ден се стараехме да се абстрахирахме от обстановката със стадиона, упражняваха добре момчетата. Ако два-три дни преди мача някой пита дали ще играем, не е добре. В неприятна обстановка сме като показване и резултати. Унгарците са добър тим, обиграни са. Да, щеше да е добре да има почитатели, да ни оказват помощ, против двата най-хубави тимове в групата играем. Обстановката в Бояна беше изолирана, това е добре.

Решихме да не вършим доста промени от това, което Младен Кръстаич е викал последно. За него това са били най-хубавите футболисти към дадения миг, не бягаме доста от това. Не очаквайте доста промени в състава. При предния треньор имаше доста текучество, значимо е да има опитни футболисти, които да оказват помощ в сложните моменти - факсимиле е, само че е истина. Няма да тръгнем да подмладяване.

Кристиан Димитров през вчерашния ден се контузи, няма да е разполагаем за двама мача, лека травма е. Анди Краев е осъден за първия мач. Някои от тях ги познавам от много дребни, в това число Кирил Десподов. Могат доста повече, споделих им. След мача всеки да не споделя " аз ", а да споделя " ние ". За да постигнеш съществени неща би трябвало да имаш темперамент и его, да, само че за такива мачове егото е на открито. Надявам се да вкараме в мача тази централизация, която имаме. Ясно е, че с победа няма да се класираме, само че ще е добре да поставим някакви съществени.

Да питате Кирил Десподов за мен, когато съм тук - няма да може да си каже истината. За два-три дни не може да сменим капитана, масажиста или доктора. Не остана друго да се напише. На този стадий не планувам такива неща - Кирил и Антон Недялков са опитни играчи, не знам от кое място се появи това писание за капитанската лента, с цел да го разясняваме.

Унгария има изчистен жанр на игра. Собослай е значим за тяхната игра, само че сигурно в случай че се концентрираме единствено върху него, няма да е добре. Ще се опитаме да се противопоставим, имаме разнообразни разновидности. Добър състезател е, от международна класа, само че без неговите сътрудници, ще му е мъчно самичък да ни победи ", съобщи Илиан Илиев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР