Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава днес, за да

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще заседава днес, за да
Коментари Харесай

НСТС обсъжда проекта за новата минимална заплата от 560 лева

Националният съвет за тристранно съдействие ще заседава през днешния ден, с цел да разиска плана на разпореждане за установяване на новия размер на минималната заплата от 560 лв. за 2019 година.

Предвиденото нарастване е с 50 лв. по отношение на тазгодишната минимална заплата. Така се цели да се резервира покупателната дарба и да се увеличи стандарта на живот на нискодоходните групи от заетите.

Социалните сътрудници ще разискват също предложение на КТ "Подкрепа " за повишение заплащането за нощен труд, който в този момент се прави оценка на 25 стотинки за един час. Това прави 2.55 лв. при настоящето ѝ равнище от 510 лв.. От синдиката оферират и ограничение на полагането му, защото вреди на здравето.

Президентът Димитър Манолов с причините за самодейността: "Всички институции признаха, че нощният труд е проблем. От една страна, повече от ясно е, че 25 ст. на час са присмехулно равнище, въпреки това, отсъства правилник за неговото полагане ", съобщи БНР.

Заседанието на Съвета за тристранно съдействие ще ръководи вицепремиерът по икономическата и демографска политика Марияна Николова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР