Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди днес проект за

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди днес проект за
Коментари Харесай

Тристранката обсъжда минималната работна заплата да стане 510 лв.

Националният съвет за тристранно съдействие ще разиска през днешния ден план за разпореждане на Министерския съвет за нарастване на минималната работна заплата за 2018 година, оповестява dnes.bg.

Проектът планува най-ниските хонорари през идната година да станат 510 лв., а минималната часова работна заплата - 3,07 лева

В предлагането си за увеличението общественият министър Бисер Петков написа, че за определянето на нов размер на минималната работна заплата благоприятстват позитивните трендове на пазара на труда, устойчивият растеж на приходите от труд, съчетани с продължаващо повишаване на продуктивността на труда в страната.

През 2018 година минималната работна заплата ще се усили с 10,9 на 100 от 460 лева на 510 лева, ще се подтиква интензивността на пазара на работната мощ, което ще докара до доста повишаване на приходите на най-нискодоходните групи на пазара на труда и ще се увеличи и покупателната дарба и виталното нивото на популацията, написа още в отчета.

Повишаването на минималната работна заплата отразява декларирания приоритет на държавното управление за стабилно повишение на стандарта и качеството на живот на популацията в страната, се добавя в документа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР